USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому луцьким боржникам не можуть відрізати воду

17 Червня 2014 16:28
За комунальні послуги лучани заборгували 43 мільйони гривень. Зокрема, за воду мешканці міста не сплатили близько 5 мільйонів гривень. Є з-поміж боржників такі, хто вже не один рік систематично не платять за послуги, і борги сягають до 30-40 тисяч гривень.

Про це стало під час засідання комісії з дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцької міської ради сьогодні, 16 червня.

Заступник міського голови Лариса Соколовська пояснила, що надавачі послуг щороку ведуть роботу зі споживачами про погашення боргів. Також здійснюють претензійно-позовну роботу, мають чимало рішень судів. Та от не завжди ці рішення виконуються. Адже часто виконавча служба не має з кого стягнути борги – часто боржниками є неблагополучні сім’ї, які не можуть оформити субсидії через те, що не всі члени родин працюють.

Перекриття води таким боржникам, зі слів Лариси Соколовської, може зробити так би мовити, «вовчу послугу». Нагадаємо, в Луцьку з 1 червня вдвічі зростають тарифи на воду. Тож показники боргів зростуть.

«Газовики можуть припинити подачу газу. А припинення подачі холодної води створює жахливий антисанітарний стан у тих помешканнях, і ми потім не можемо дати раду. Уявіть, що кажуть сусіди, коли в одній з квартир користуються унітазом без води. У нас є квартири, де відключені тепло і гаряча вода. Виконавча служба, як правило, не має з кого стягнути борг. У нас є помешкання, де з-поміж мешканців тільки один дідусь отримує пенсію, а решта не працюють і не мають доходів», - каже Лариса Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 17 Червня 2014 16:40
Нехай водоканал продасть борг обленерго зі знижкою. Відключити електроенергію найлегше.
поліщук Показати IP 17 Червня 2014 17:53
Як варіант, квартира яка була відключена від водозабезпечення, робітниками санстанції обробляється хлоркою, для того щоб не допустити антисанітаріїі. І хлорки не жаліти.)))
старец Показати IP 18 Червня 2014 00:08
Цікаво, а як що борг неробі ЖЕКУ. то від нього теж можна ввимкнутись???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus