USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чому МЗС Німеччини закликало закрити сайт «Миротворець»

15 Листопада 2018 18:20
Закрити за порушення прав людей - у Міністерстві закордонних справ Німеччини закликали Україну закрити сайт «Миротворець». Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Прес-секретар відомства зазначив, що німецька сторона обурена публікацією списків осіб, діяльність яких розцінена як антиукраїнська. Причиною такої реакції стало внесення на веб-портал прізвища колишнього канлера ФРГ Герхарда Шредера. Останній раніше в інтерв'ю одному з німецьких видань заявив, що Європі варто визнати анексію Криму Росією.

Як пояснив кандидат юридичних наук, професор кафедри кримінального процесу та криміналістики Академії адвокатури України, адвокат Віктор Бояров, з усього діючого законодавства сайт порушує тільки розголошення приватної інформації. Проте нею користуються радикальні елементи для переслідування людей, які знаходяться в тому списку, підкреслив експерт.

Європейська конвенція з прав людини гарантує невтручання в особисте життя, розповів правозахисник Олександр Букалов. Він висловив думку, що в Україні також іде війна, від якої потерпають мільйони українських громадян. У тому числі й від тих людей, які є в списку «Миротворця», додав Букалов.

«Миротворець» використовують як допоміжний проект державі, а також у політичній боротьбі, заявив політичний коментатор Олександр Солонтай. У 2014 році портал допомогав боротися з проявими сепаратизму по всій країні. Зараз можна побачити, що «Миротворець» використовують в політичних суперечках, додав експерт. На його думку, керувати подібним сайтом повинна держава.

Українське МЗС поки не прокоментувало заяву німецьких колег. Раніше глава міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто потрапив у список Центру дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку «Миротворець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 15 Листопада 2018 19:03
Наконец-то нарвались...Нюх, видимо, потеряли.
Так тримати, п*дор*м Показати IP 15 Листопада 2018 20:22
Підтвердження дієвості сайту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus