USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому рідні водія, загиблого у ДТП з баскетболістами, не отримують компенсації

6 Травня 2014 10:14
Сім’я загиблого водія, який потрапив у ДТП разом з волинською баскетбольною командою ще в листопаді минулого року, залишилась ні з чим, - інформує ТРК «Аверс».

Нагадаємо, поблизу села Обарів, що в Рівненській області, у ДТП постраждали дев’ять баскетболістів. Водій автобуса загинув на місці аварії. Керівництво ж фірми, в якій працював чоловік, запевняє: у відрядження він поїхав за власним бажанням без відповідних документів. Іншу позицію відстоюють рідні Олексія Медведчука - вдова та троє дітей. Проте усі структури, куди вони зверталися, як можуть відхрещуються від справи. Комісія Держгірпромнагляду кілька разів проводила засідання, проте так нічого й не вирішила. Нещодавно ж відбулася четверта заключна комісія, висновок якої просто шокував рідних загиблого.

Спершу голова комісії Сергій Соколов зачитав відповіді на запити з управління міліції та прокуратури Рівненщини. Обидва відомства написали майже одне і теж: «Медведчук Олексій, керуючи транспортом в темну пору доби «Mercedes-Benz Sprinter», не дотримався безпечної дистанції, не вжив заходів для зменшення швидкості та допустив зіткнення з автомобілем, який рухався в попутному напрямку… 31-го березня 2014-го року, прокуратурою Рівненської області прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку зі смертю підозрюваного».

Найбільше сім’я загиблого чекала остаточних висновків від інспекції праці. Вона б і мала підтвердити, чи дійсно в день аварії, вже покійний Олексій Медведчук, був вихідний і чи самовільно він взяв транспортний засіб для перевезення пасажирів. Проте зі слів Сергія Соколова, офіційно документ на адресу управління держірпронагляду ще не надійшов. Не зважаючи на це, голова комісії вніс пропозицію все ж таки проголосувати.

Сергій Соколов: «Я вважаю, що ми як комісія зробили все від нас залежне. Тому приймаємо рішення. Кожен каже свою думку».

Згідно з рішенням голови переголосування відбувалось чотири рази, аж поки всі члени комісії не проголосували за те, що так доводив їм головуючий. Це неабияк здивувало представника Волинської самооборони Івана Мирку, який прийшов на засідання від громадськості. Таку систему голосування Мирка назвав тиском на членів комісії: «Ви 4 рази запитали членів комісії.... Потім ще раз запитали, потім були доводи від вас. Потім ще раз. Вибачте, але це якийсь тиск на членів комісії».

У відповідь Сергій Соколов на підвищених тонах намагався довести, що він, нібито, цього не робив.
Насамкінець представник соцстраху заявив, що на підставі прийнятого рішення їхній фонд виплачувати родині загиблого будь-яку грошову компенсацію не буде. На цьому комісіянти і порозходились.
Проте рідні загиблого рук не опускають та впевнено заявляють: у будь який спосіб через суд доведуть свою правоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Травня 2014 11:42
іуди при владі. більше нічого не скажеш
Туристка Показати IP 6 Травня 2014 12:22
Самовільно взяв транспорт і поїхав.... Та це ж не можливо! Пташкіна зробила все можливе, щоб ім"я загиблого очернити і вийти сухою з води

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus