USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому США не дають Україні багато систем HIMARS

9 Серпня 2022 13:26
HIMARS не увійшли в новий пакет військової допомоги Україні від США.

Ракетні системи HIMARS використовуються для точкових ударів. У США впевнені, що Україні не потрібно поставляти сотні таких систем, а лише забезпечити безперервні поставки боєприпасів до них.

Про це заявив на брифінгу заступник голови Пентагону Колін Каль, інформує УНІАН.

«Ми відправили 16 систем HIMARS, що насправді досить багато. Знову ж таки, це не ті системи, які, за нашими оцінками, потрібні сотнями, щоб чинити такий вплив. Це системи точного наведення для дуже конкретних типів цілей, і українці використовують їх саме так», - пояснив Каль.

За його словами, Британія і Німеччина також зобов'язалися поставити Україні по три схожих з HIMARS систем – M270 і MARS II відповідно.

Каль додав, що в новому пакеті військової допомоги будуть поставлені високоточні боєприпаси GMLRS для HIMARS, які вражають цілі на відстані 70 км. Використання цих боєприпасів, як сказав чиновник, можна порівняти «з авіаударом з точковим наведенням». З їхньою допомогою ЗСУ вражають вузли командування і управління, центри забезпечення і логістики, ключові радарні системи.

Такі точкові удари дозволили уповільнити росіян, адже це ускладнило логістику і змусило відсувати тили вглиб від радіусу дії HIMARS.

«За нашою оцінкою, українці непогано справляються з кількістю систем, і насправді пріоритетом зараз є забезпечення безперервного потоку цих GMLRS.

Те ж саме стосується і гаубиць M777, де ми дійсно поставили дуже велику кількість систем. Як у союзників і партнерів, пріоритетним завданням зараз є забезпечення українців боєприпасами, щоб вони могли продовжувати боротьбу», – підсумував представник Пентагону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus