USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голова облради прокоментував, чому журналісти не могли зайти на сесію

15 Липня 2016 15:25
Відсутність чітких правил пропуску до обласної ради, зокрема й на сесійні засідання, часто призводить до неприємних ситуацій в сесійній залі. Оскільки до обранців обласної громади ближче, ніж до нардепів, то невдоволені волиняни часто шукають правди в стінах облради, вдаючись до мітингів та акцій протесту.
Однак те, що будь-хто може вільно зайти до зали, уже почало насторожувати депутатів, адже йдеться про безпеку присутніх всередині приміщення.

Зокрема про це йшлося під час прес-конференції засновника Фонду «Тільки разом», голови Волинької облради Ігоря Палиці з нагоди п’ятої річниці діяльності Фонду сьогодні, 15 липня.

Так, учора, 14 липня, на початку пленарного засідання обласної ради декілька журналістів, у тому числі й кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини, не змогли протиснутися до сесійної зали, демонструючи свої службові посвідчення. Одночасно туди намагалося зайти ще декілька десятків людей, які з плакатами прибули на засідання. Тиснява тривала декілька хвилин. Того ж дня до правоохоронних органів деякі медійники звернулися із заявою про перешкоджання професійній діяльності невідомими особами.

«Я не знаю, що там був за крик, і що саме там відбувалося, але хочу зазначити, що сьогодні в обласній раді немає пропускного режиму, й туди заходять усі, хто хоче. Вчора, приміром приїхали люди, начебто, з Ковельської лікарні, але серед них не було насправді працівників закладу. Я вважаю, що має бути скрізь порядок, і на засіданнях обласної ради немає місця галасу. Буде порядок в облраді, у Верховні Раді - буде порядок в державі. У нас, безумовно, демократія, можна говорити, хто що хоче і як хоче, але бажано, щоб це було культурно і в рамках допустимого», - пояснив він.

Водночас він нагадав, що свого часу в обласній раді намагалися змінити пропускну систему, але тоді Ігоря Палицю стали звинувачувати в диктатурі. Натомість після нинішнього інциденту, на тлі подій в країні та світі, підкреслює він, вже самі депутати почали побоюватися за свою безпеку.

«Завтра до зали може зайти хто завгодно з «ДНР» чи «ЛНР», і зробити що завгодно. А ми ні від чого не захищені. Та коли я запропонував навести порядок, то депутати і журналісти сказали, що Палиця хоче навести диктатуру. Натомість, сьогодні до мене підходять депутати і просять «щось зробити», бо вже вони самі бояться. Але я не хочу. Хочуть депутати – хай приймають рішення, наймають охоронну фірму, пишуть правила пропуску в обласну раду. Я в цьому брати участь не хочу, але сподіваюся, що більше інцидентів не буде», - підсумуав голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хлоп Показати IP 15 Липня 2016 15:31
А можна конкретно: ПІБ депутатів, хто підходив до ясновельможного пана)) з проханням "щось зробити", хто боїться за своє життя в стінах облради?
Хлоп Показати IP 15 Липня 2016 16:20
А що, серйозні побоювання, що бойовики з ЛНР/ДНР об'явили облаву на "народного героя Волині"? )))
Мвс Показати IP 15 Липня 2016 20:04
Теж пiдняли бучу, iз за якихось там великих журналiстiв.
а гузь Показати IP 16 Липня 2016 21:47
заходив просто побивші вікна.може журналістам також біти до рук взяти та гамселити всіх хто против гідності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus