USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому від великих підприємств Волині не надійшли задекларовані податки

11 Квітня 2016 17:10
6 мільйонів гривень податку на прибуток до місцевого бюджету заплатили великі підприємства Волині. Але їх сплатили 10 підприємств з 28. Серед тих, від кого в першому кварталі не надійшло коштів, є такі, які минулого року переплатили ці кошти у вигляді авансу.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 11 квітня.

Нагадаємо, згідно з інформацією Держказначейства, оприлюдненою тижнем раніше, на окремі рахунки, відкриті у першому кварталі цього року у казначействі, надійшли кошти сплати податку на прибуток від 10 підприємств-великих платників податків. Разом з тим, відсутні надходження від ТОВ «Модерн-Експо», «Континіум-Трейд», «Пакко-Холдинг», «Кроноспан», «Альтер-Топ» тощо.

Сьогодні очільник Луцького Офісу великих платників податків Віктор Дячук пояснив, що цього року до державного бюджету великі підприємства вже заплатили 60 мільйонів гривень і 6 мільйонів до місцевих бюджетів. З 28 платників ця сума надійшла за рахунок 10 платників.

Водночас від решти платників не надійшли кошти з різних причин. Так, приміром, ДП «Завод «Мотор», каже Віктор Дячук, 100% сплачує податку до державного бюджету.

А ось «Модерн-Експо» внаслідок авансових платежів торік переплатило 29 мільйонів гривень. Тому в І кварталі цього року сплати запланованих 11 мільйонів не мало бути.

Очільник Офісу великих платників податків пояснив: на початку року підприємства декларують орієнтовні суми податку на прибуток на наступний рік, ця сума розбивається поквартально і підприємства зобов’язані погасити авансові платежі. Але якщо фактичні прибутки менші, аніж задекларовані, то авансові платежі перераховуються.

Щодо інших підприємств, то там теж є причини, чому задекларовані надходження не надійшли. Так, «Укрпетроль» також має переплату. Компанія «Континіум-Галичина» не працює, перебуває в стані ліквідації і знімається з обліку.

«Кроноспан» за попередній період задекларувало збитки. Також збитки декларує «Волиньгаз», основна причина збитковості на цьому підприємстві – те, що тарифи на транспортування газу не приведені у відповідність до реальних. Через різницю в курсі валют збитки декларує також компанія «Альтер-топ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 11 Квітня 2016 17:20
У "Волиньгаза" збитки, а зарплата у Короті - 70 тис.грн. Хіба така зарплата має бути в керівника збиткового підприємства. Якщо підприємство збиткове - керівнику платити мінімальну зарплату, тоді він швидко зробить прибутки.
НЕЛУЧАНИН до Петро Показати IP 11 Квітня 2016 22:48
наверх відкати платить, от і збитки
246789 Показати IP 11 Квітня 2016 21:33
А хабарюга гирикович обкладае своi'ми податками. Брехун ковельський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus