USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому іноземні інвестиції з Кіпру на Волинь - не іноземні

8 Жовтня 2014 12:45
Волинські чиновники прозвітували, що найбільше іноземних капіталовкладень в область надходить з чотирьох країн, серед яких і Кіпр. Втім, експерти говорять, що гроші з Кіпру – не іноземне капіталовкладення, а повернення з офшорів українських грошей.

Як повідомили члени засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, за перше півріччя 2014-го року область отримала іноземних капіталовкладень понад 300 мільйонів доларів США, а це - 290 доларів на одного жителя.

Так, інвестиції «влили» у Волинь 39 країн світу, 70% надходжень прийшли з: Кіпру, Польщі, Словаччини і Німеччини.

Втім повідомити, хто ж дає Волині долари, чиновники відмовилися.

«Так просто я не можу вам сказати, бо це питання інвестицій – конфіденційне», - зауважив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Анатолій Ломага.

З цього приводу експерти говорять, що кошти з Кіпру на Волинь повертають українські бізнесмени й олігархи.

«Як правило, з Кіпру інвестують кошти в Україну і на Волинь наші бізнесмени, олігархи, які свого часу вивели туди гроші через офшорні схеми за допомогою трансфертного ціноутворення, а тепер повертають їх. Роблять це тому, що на Кіпрі зараз не проста ситуація, там торік була серйозна криза, і офшор не такий вже привабливий для українських інвесторів, як був раніше.

Втім, зараз привабливим офшором стають: Британські Віргінські острови, Сінгапур, Беліс та інші. Тому не варто говорити, що це іноземні інвестиції, бо це кошти українського бізнесу, які повертаються назад», - коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини завідувач кафедри фінансів та оподаткування, професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Микола Карлін.

Зауважимо, що найбільше грошей, які надійшли на Волинь із-за кордону в 2014-му році, «осіли» в Луцьку - 135 мільйонів доларів.

Основні капіталовкладення бізнесмени спрямували у: вироби з деревини, паперу, на поліграфічну діяльність, харчові продукти, напої, тютюнові вироби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2014 13:21
Як крали раніше, так і крадуть далі, як брехали раніше чинухи - так брешуть і далі
А Волиняка до Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2014 13:40
Та що ж брешуть? Для кого офшор сьогодні дивина? Не заборонений метод податкової оптимізації. Тут вже питання совісті наших "бізнесменів". Вони, б**, усі патріоти як в депутати треба йти - а як справно платити податки - так голову у пісок. Хоча, при Янику і Ко - я б сам так діяв: і податки платити тим козлам, що всерівно їх попиляють, менше треба та і "віджати" бізнес, що було не рідкістю, набагато важче
НІНА ЛОГІКА Показати IP 8 Жовтня 2014 16:48
Основні капіталовкладення бізнесмени спрямували у: вироби з деревини, паперу, на поліграфічну діяльність, харчові продукти, напої, тютюнові вироби. - а тут можна детальніше - щось не бачу покращення у цих галузях геть!
Волинь Показати IP 8 Жовтня 2014 18:30
Будь-яка інформація про олігархів чомусь стає дуже засекреченою . Якщо вже посадовець подає статистичну інформацію про інвестиції і боїться її, то куди ми докотимося ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus