USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чому кожна сильна злива у Луцьку – катаклізм. ФОТО

31 Липня 2013 11:03
Кожної пори року в Луцьку відбувається катаклізм. І пов’язаний він із дощем, снігом, вітром і спекою.

Найчастіше люди лишаються наодинці із бідою, оскільки інфраструктура міста не готова перенести жодної природної стихії. Дороги перетворюються на глибокі озера, дахи течуть улітку і провалюють взимку від снігу, підвальні приміщення стають басейнами, смітники – звалищами, квітники – військовими окопами, тротуари – шахтами.

Луцьк – прекрасне місто, яке дуже люблять його мешканці та гості обласного центру. Чому ж його не люблять ті, кому доручено стежити за порядком? Невже кожен із нас мусить брати до рук лопату як тільки на місто насувається хмара? У мене немає претензій до звичайних працівників рятувальних служб. Вони якраз самовіддано виконують свою роботу цілодобово.

Відкачують воду, надають першу медичну допомогу, поспішають на порятунок постраждалих оперативно і злагоджено. Запитання є до міського голови: чому він не любить Луцьк? Невже попередні сильні опади не демонстрували слабких місць, які варто раз і назавжди виправити?

Щороку двічі-тричі на рік наше місто стає неконтрольованим. Транспорт перестає рухатися, люди метушливо біжать, дітлахи тішаться новоутвореним водоймам, а керівник міста обіцяє почистити каналізаційні зливи і шукає винних. Коли усі навколо працюють, а результату немає, тоді, можливо, вина лежить на їхньому керівникові.


Водій маршруту № 22 вирішив перехитрити усіх і поїхав клумбами. Цікаво хто тепер загортатиме ями і відновить траву на одному із центральних проспектів Луцька?


А водій легковика, рятуючись, вирішив заїхати подалі від дороги і потрапив у пастку на всю ніч.







На допомогу приходять друзі.



Автомобілісти їхали смугами зустрічного руху. За таке порушення правил дорожнього руху забирають водійські права. Але кілька разів на рік у Луцьку повна анархія і їздити можна всюди.





Багато магазинів і приміщень були затоплені. А хто покриє їм збитки? Вони ж вчасно оплачують за комунальні послуги


Усьому вина - сміття? Таку картину побачили жителі проспекту Соборності у Луцьку сьогодні вранці. Бруд, який не прибирається із наших вулиць, забив каналізаційні решітки і вода просто не ішла в каналізацію.





Олександр МИКИТЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Луцьк Показати IP 31 Липня 2013 11:40
Причому тут Романюк. Полішуки заср.ли місто сміттям і воно позабивало стічні труби. Вони ж привикли так жити.
Валерій до Луцьк Показати IP 31 Липня 2013 19:42
Загублені н/з АС1611ВІ та АС0353ВІ, прошу повернути, винагороду в грошовому еквіваленті гарантую. 093 813 16 64
Знаючий Показати IP 31 Липня 2013 11:49
Для того,щоб не було катаклізмів потрібно регулярно,хоча б два рази на рік чистити зливову каналізацію. Спецкомунтранс цієї роботи не зробить. Потрібно залучати спеціалізовані організації,які вміють виконувати такі види робіт. Скупий платить двічи.
Перехожий Показати IP 31 Липня 2013 12:36
Автор - несповна розуму. До чого тут сміття, коли зливна каналізація навіть не розраховувалася на такий об’єм води.
Роман до Перехожий Показати IP 31 Липня 2013 12:46
Сміття також заважає. Бо один звичайний целофановий кульок може перекрити пів зливової решітки, але я погоджуюсь з тим , що зливові каналізації мало чистять. Це потрібно робити регулярно
ДПЗ Показати IP 31 Липня 2013 13:18
Був в понеділок у Львові - бачив як чистять стічні труби маленькими спеціалізованими екскаваторами. Виходить Львівські комунальники знали про зливу, а наші ні.
прєдатєль Показати IP 31 Липня 2013 13:26
Всі проблеми тільки і тільки від того, що незалежно від прізвища, кожний мер Луцька думає виключно про одне: як НАКОСИТИ побільше бабла. І все. Звичайно, що при цьому хоче накосити так, щоб комар носа не підточив. Звідси і получаються багатоповерхівки без пожежних під'їздів, ринки а-ля Шанхай, житлові квартали без вирішення проблем водовідведення,тощо. Добре(((, коли можна списати на стихію, гірше, - як гинуть люди. Ось такий зловіщий геноцидний підарасизм міської влади в стосунку до простих жителів міста. А рятувальники,- це, мабуть, єдина служба в Державі, яка реально працює ДЛЯ ЛЮДЕЙ. Получаючи за це копійки(((...
не патріот але не предатєль до прєдатєль Показати IP 31 Липня 2013 14:34
можливо це тільки одна іх багатьохпричин, ш "полішуки" також, а також пляжи і "півбари" на покрівлях багатоповерхівок, іпамперси та жіночі "причандали" у фекальних каналізаційних мережах, які також прийняли на себе частину зливи.... не знімаймо і з себе відповідальсті за місто шановні лучани, а обс...ать всіх дуже просто
Ниця Показати IP 1 Серпня 2013 00:01
Завжди найпростіше звинуватити когось. То мер не такий, то каналізацію не чистять. А, може, проблема і в самих жителях. Може, час уже навчитися культурі та не кидати сміття собі під ноги. Виправлення помилок слід починати із себе.
Корінний лучанин до Ниця Показати IP 1 Серпня 2013 09:09
Це вже стало модним говорити в Україні:"починати з себе", щоб прикривати владу(і місцеву і вищу) та ПЕРЕКЛАДАТИ відповідальність влади на громадян, мовляв- це ВИ громядяни винні у тому: що КАНАЛІЗАЦІЯ слабенька, чи її нема,що техніки недостатньо (чи стара)!НЕ ТРЕБАЗАЙМАТИСЬ САМОМАЗОХІЗМОМ! Влада є на службі у НАРОДУ,має ОБОВ'ЯЗКИ і вона несе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ(що тут неясно),а громадяни теж не "збоку" стоять теж мають певну відповідальність!
Ниця до Корінний лучанин Показати IP 1 Серпня 2013 13:24
По перше, я не знаю, про яку таку моду Ви говорите. Ніхто не казав, що слід зняти відповідальність з влади чи з комунальних служб. Але просто уже дуже набридає тупа балаканина про те, що той чи той винен. У нас просто усе зводиться до того, що когось звинуватили і на тому все... По-друге, самомазохізмом я не займаюсь, оскільки зі своїми обов'язками громадянина України, дякувати Богу, справляюся.
Корінний лучанин до Ниця Показати IP 1 Серпня 2013 14:07
По-друге,у мірі відповідальності протирічите собі! Ну це ж видно із Вашої позиції та відповідей!А "мода" така є,більше читайте та слухайте,приміром Радіо-ЕРАFM!Цекругом прослідковується у ЗМІ,про це говорять, тільки Ви не чуєте,не знаєте за своїми обов'язками громадянина України, з якими тільки Ви справляєтесь! Я Вам ще раз повторю, що обрана ВЛАДА знаходиться на службі у НАРОДУ! КОМУ БАГАТО ДАНО, З ТОГО БАГАТО ПИТАЄТЬСЯ!!!
Ниця до Корінний лучанин Показати IP 1 Серпня 2013 18:09
То у чому конкретно проявляється суперечливість моєї позиції? Я мала на увазі те, що відповідальні і ми, і влада, але мені не подобається те, що усі звинувачують когось, але не бачать і своїх помилок. Читаю я, на щастя, достатньо, щоб скласти на все СВОЮ думку, а не те, що нав'язує ЗМІ. Звісно, влада, ПРО ЯКУ ВИ ГОВОРИТЕ, повинна підкорятися народу. Але поки так не сталося. І чия в цьому вина? ВЛАДИ? ЧИ НАРОДУ????? ЧИ ТИХ І ТИХ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus