USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Чотириметровий котлован у центрі Луцька: крадуть пісок?

9 Червня 2015 13:35
У центрі Луцька 20 соток землі перетворили на величезний котлован, звідки вивозили пісок. Чиновники з міськради кажуть, що дозвіл на будівництво не давали, а забудовник запевняє – необхідні документи є.

Виїзне засідання спеціальної комісії Луцькради щодо інспекції незаконних будівництв у Луцьку відбулося вчора, 8-го червня.

Оглядали об’єкт біля будинку на проспекті Волі, 44.

Як розповідає місцева жителька Катерина Сухомлин, коли розпочали будівництво, то КамАЗами вивозили пісок, і від руху вантажівок у її квартирі все дзвеніло – будинок «ходуном ходив».

«Усе це розпочалося десь у середині березня. Протягом місяця в цьому котловані виривали пісок і його вивозили. Ви тільки уявіть, що один ківш коштує 500 гривень, а тут були сотні таких. Я почала писати в Луцьку міську раду щодо цього свавілля, а мені давали відписки, мовляв, ознак будівництва немає. Як бачимо – перед нами зараз чотириметровий котлован, який підсунули на 7 метрів до будинку. Тоді я пішла на прийом до мера, й наступного дня процес будівництва зупинили», - розповідає лучанка.
Зауважимо, що під час прийому громадян у міського голови 18 травня заступник головного архітектора міста Ярослав Матвіїв запевнив, що управління містобудування та архітектури міськради жодних дозволів на початок будівельних робіт ТзоВ «Буд-Трейд» по проспекту Волі, 44а не видавало. Відповідно, будівельні роботи проводяться незаконно, й вони докладуть всіх зусиль, аби їх припинити.

Тоді зауважили, що будівництво у цьому місці проблемне ще й тому, що воно унеможливить перспективу розвитку для філармонії.

Члени виїзної комісії зауважили, що ТзоВ «Буд-Трейд» - це київська фірма, яка на цьому місці має у власності 10 соток землі, а ще 10 - орендує.

Представник фірми Юлія Кухарчук у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини запевнила, що роботи виконують згідно з відповідними документами, які отримали в Луцькій міській раді.
«У мене є свідоцтво на право власності земельної ділянки під колишнім рестораном «Дорожній». Цю територію я дала під інвестиції кооперативу «Опера», які мають звести багатоквартирний житловий будинок і торгово-офісні приміщення. Тут, де котлован, не займалися вивезенням піску, а забирали залишки фундаменту. Зауважу, що на цй ділянці проводились роботи згідно з рішенням із прибирання залишків. А проект будівництва нового будинку тричі виносився на архітектурно-будівельні ради, і його одноголосно схвалили. На підставі цього і висновків відповідних інстанцій Луцька міська рада надала цій ділянці цільове призначення - будівництво багатоповерхового будинку із торгово-офісними приміщеннями. Втім, виник конфлікт, і наразі будь-які роботи, окрім інженерної підготовки згідно виданих технічних умов, не ведуться», - розповідає власниця земельної ділянки.
Пані Юлія пояснює, що котлован утворився такий великий через те, що, мовляв, ландшафт тут має великий схил.

Зауважимо, що комісію створили 27 травня під час сесії. До її складу включили депутатів, фахівців міськради і мешканців будинків, в чиїх дворах будуються скандальні об’єкти.

Комісія ревізувала ще три об’єкти, один з яких на вулиці Стрілецькій. Там мешканці платять за прибудинкову територію, а забудовник зводить на ній будинок.

Свою роботу члени комісії планують продовжити сьогодні, 9-го червня, в 105 кабінеті Луцької міської ради, де мають вивчити усі документи забудовників та прийняти відповідні рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
луцький Показати IP 9 Червня 2015 13:55
О какиє люди Юлія Кухарчук - "Україна Молода"!:) З політичною кар'єрою не вийшло, пропала... і вже бізнес, о як :)))
Юрист до луцький Показати IP 9 Червня 2015 16:09
Це парадокс,Шиба видав документи на земля та дозвіл на будівництво там будинку, здав 10 соток в оренду в центрі міста а потім сам себе перевіряє!!?????Та всі земельні афери міста це заслуги Шиби Просто громадскість дізнається про них в період Романюка.Шиба на пару головним "земельним рішалом" Ткачуком щось вирішать для міста!!???Та в час коли в місті немає землі для воїнів АТО він отримує 2 земельну ділянку для будівництва другого!!?? будинку..А революціонери чому біля себе постійно тримають Шибу. Ніби вони незнають хто зараз курує питання земельного деребану!!??ШИБА,ШИБА,І ЩЕ РАЗ ШИБА.Таких не на Майданах треба бачити а в тюрмі.
Лучанка до Юрист Показати IP 9 Червня 2015 16:22
О, шакали міської ради проснулися))), особливо, Буратіно було побудовано за час керування Шиби)))) Аха ха=) Вибори ж скоро, а ми такиї хабарів та відкатів набрали,що тепер давай таку версію придумувати))) Бо Палиця прийде та сливку переможе,яка нічого, окрім, крадіжок у громади, людей та міста не робила!
?! Показати IP 9 Червня 2015 14:12
Представник фірми - Кухарчук, і держакт за підписом Кухарчук. Випадковість?
! до ?! Показати IP 9 Червня 2015 18:29
Однофамильцы? Не, не слышал ?
Лучанка Показати IP 9 Червня 2015 14:13
Юлька-Юлька. підніми дупу і сходи в зал...а то .....трохи вищо опери є спортзал)))) .
захисник до Лучанка Показати IP 9 Червня 2015 18:31
не гарно переходити на особистості. це для лучанки.
Че Показати IP 9 Червня 2015 15:57
Кажуть за будівництвом стоїть нардеп Савчук.
Юрист до Че Показати IP 9 Червня 2015 16:09
Не кажуть а так і є.
людька до Юрист Показати IP 9 Червня 2015 18:47
Сливці мало, що він забрав землю шляхом афери у армянської діаспори в Луцьку, йому видать мало земельки. Дадуть усім метр на два і його не обділять. Злодії при владі і коли вже нажеруться.......
123 до Че Показати IP 10 Червня 2015 10:40
Брехня !
захисник Показати IP 9 Червня 2015 18:32
повірте ! за тою кухарчук не тільки нардеп стоїть. це ж треба так вміти жити.
валько до захисник Показати IP 9 Червня 2015 19:13
У пані Кухарчук є всі документи на забудову. Державний акт датується ще з 2007року. А Микола Забудовник працює на себе та своїх синів,плюс горе депутат Козюра в долі. Цей депутат змінив вже не одну партію. А тепер щей земельку гребуть де тільки бачить око, як перед кончиною, видать бояться що доживають при владі останні місяці.......
знаток Показати IP 9 Червня 2015 20:11
при чому тут ,, україна молода,,. ця баришня після того вже була кандидатом в нардепи від ,, удару,,. ви думаєте землі в центрі міста всім роздають? я навіть не сумніваюсь, що скоро вона випливе десь на посаді у міській раді. за бабло можна все купити .
Добрий Показати IP 9 Червня 2015 22:55
А нехай замість будинку побудують принаймі як мінімум свинарник. Можливо на думку архітектури він буде більше пасувати центру міста. Як вам пан матвіїв така пропозиція? Чи ви вже так оягли під команду романюка і ко, що вас навіть свинарник влаштує більше ніж будинок аби по псячи хвоста прижати перед власть імущими?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus