USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чверть пацієнтів волинського центру терапії залежностей повертається на лікування

13 Листопада 2021 20:03
Нині у Волинському обласному центрі терапії залежностей на стаціонарному лікуванні перебуває сто пацієнтів. Частина з них періодично повертається лікуватися повторно.

Як розповів керівник КП «Волинський обласний медичний центр терапії залежностей» Ігор Шкаровецький під час бюджетних слухань у обласній раді, заклад цього року має контракт з НСЗУ на 37 мільйонів.

У центрі – 110 стаціонарних ліжок. Нині тут лікується 100 пацієнтів, проте був період, коли заповнені були всі ліжка. Тому в закладі планують розгорнути ще 10 стаціонарних ліжок, адже кількість пацієнтів зростає.

Читати ще: «Від мене вже віяло смертю…», або Чи є життя після залежності?

«Контингент стабільний і збільшується, 27% пацієнтів вертаються назад. Не секрет, що недолікований терапевтичний пацієнт повертається до сімейного лікаря, а недолікований наркологічний – до гастроному», – констатує Ігор Шкаровецький.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, в Україні з 2005 року через отруєння алкоголем померли 81 447 людей. У 2020 році від алкогольної інтоксикації померли 2513 українців.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus