USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи буде жорсткий карантин на Великдень?

12 Квітня 2021 10:20
В Україні Великдень будуть відзначати 2 травня. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, які обмеження варто очікувати на свято.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у коментарі РБК-Україна повідомив, що в питанні проведення Великодніх свят належить знайти найоптимальніше і компромісне рішення.

Зараз для церков і храмів вже передбачені обмеження, якщо вони знаходяться в «жовтій» або «червоній» зонах. Але священнослужителі напевно буду просити пом’якшити обмеження на період Великодня, каже головний санлікар.

«Ми хочемо, щоб хтось був у храмі, але з дотриманням всіх обмежень, а хтось повинен залишитися зовні. Плюс можливий формат Великодня онлайн, який був минулого року», – сказав Ляшко.

За словами санлікаря, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня. Для цього йдуть переговори з релігійними організаціями та лідерами. Але, як вважає Ляшко, це буде «важкий діалог».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коля Показати IP 12 Квітня 2021 11:43
Люди вмирають хворіють і ніяких дій від влади ! В минулому році закривали коли ще ніхто не вмирав !!!!
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2021 12:39
100% треба закрити. Духовенство буде проти, це втрата великих коштів. Але здоров'я людей повинно стояти на першому плані . Кількість смертей збільшилась тому, що соціальна нерівність в Україні. Люди не мають за що лікуватись. Тай свідомість людей не міняється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus