USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи був самозахист? Лучанина звинувачують у вбивстві тестя

31 Грудня 2023 14:19
Лучанина звинувачують в умисному вбивстві. Кримінал стався у лютому в центрі Луцька. Там виявили застреленим з мисливської рушниці чоловіка. Увесь час поки йде судовий розгляд, підозрюваний перебуває під вартою і просить суд пом’якшити запобіжний захід через стан здоров’я.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Про вбивство на вулиці Парковій у Луцьку прокуратура повідомила через кілька днів після трагедії. За даними слідства, в ніч з 25 на 26 лютого нетверезий 39-річний лучанин під час конфлікту вистрелив з мисливської рушниці у свого тестя. Той від одержаних травм помер. Чи навмисне вбивство, чи самозахист – нині розбираються в суді. Чоловіка взяли під варту. Звідти він намагається добитись пом’якшеного запобіжного заходу, оскільки має серйозні проблеми зі здоров’ям.

«Закінчується термін тримання під вартою. Надійшло клопотання прокурора про продовження. Я не заперечую щодо проведення судового засідання з приводу даного клопотання. Однак, враховуючи фізичний стан мого підзахисного, я би просила відкласти судові дебати на іншу дату», – просила захисник Вікторія Ханзерук.

Між тим прокурор каже: попередній запобіжний захід, тримання під вартою, завершується 5 січня. І хоча в справі свідки всі допитані, однак вважає, що термін його перебування під вартою таки треба продовжити.

«На даний час обвинувачений перебуває під вартою. Йому неодноразово продовжувався строк тримання під вартою. Востаннє ухвалою від 7 листопада 2023 року. На даний час строк дії ухвали закінчується», – зауважив прокурор Назар Василюк.

Суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш оголосив перерву щодо судових дебатів, оскільки нині обвинувачений перебуває в лікарні і не зможе через стан здоров’я належним чином виступити у суді. А от щодо запобіжного заходу, то його таки продовжили – тримання під вартою до 24 лютого наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus