USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Це перформанс»: луцькому терористу обрали запобіжний захід

23 Липня 2020 16:42
Чоловіку, який пів доби утримував 13 осіб в автобусі в центрі Луцька, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави. Ухвалу оголосив головуючий суддя Андрій Сівак.

Клопотання у справі слухалося 23 липня в Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Нагадаємо, до Луцького міськрайонного суду надійшло клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Волинській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного у кримінальному провадженні щодо вчинення терористичного акту, який стався 21 липня в Луцьку.

На запитання журналістів під час перерви в судовому засіданні про те, чи був його вчинок спланованим спектаклем, підозрюваний сказав: «Якщо це спектакль, то сценарій написаний мною. Це навіть не спектакль, це перформанс».

Максим Кривош зазначив, що він здався сам, без жодного штурму: «Я готовий був померти позавчора».

На численні запитання журналістів він пояснив, що вирішив утримувати заручників в автобусі, тому що це дієвий метод, адже «основний терорист – це держава, і вона розуміє тільки силу».

Також під час суду терорист наголосив, що не має спільників, водночас пообіцяв, що «багато цікавого – попереду», і пояснив, чому кидав гранату у бік поліцейського.

Максим Кривош пообіцяв, що на останньому судовому засіданні в справі дослівно розповість про те, що обговорював із президентом упродовж 15 хвилин телефонної розмови.

Його адвокат додав, що буде клопотатися, аби отримати оригінал запису розмови його підзахисного з Володимиром Зеленським.

Клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою суд задовільнив. Максим Кривош перебуватиме під вартою до 18 вересня.

«Закликаю всіх чекати продовження перформансу «Антисистема». Продовження буде», – сказав наостанок Максим Кривош.

Адвокат відзначив, що апеляції подавати не буде, адже проти цього виступає його клієнт.
Нагадаємо, 21 липня Максим Кривош захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами та утримував їх упродовж дня, висуваючи вимоги до Президента України та інших високопосадовців. У процесі перемовин він кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи таким чином на їхні життя. Після затримання у громадянина вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки (автомат «АКС-74У», револьвер, ручні гранати наступальної дії «РГД-5»).

Читайте також: «Блокуй двері, бо зараз стрілятиму по ногах», – заручники розповіли про перебування в захопленому автобусі у Луцьку

22 липня луцькому терористу повідомили про підозру за чотирма статтями. Його спільнику, якого затримали в Харкові, також вручили підозру.

Так, 44-річному раніше судимому Максиму Кривошу повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
скептик Показати IP 23 Липня 2020 16:55
частина 6. ст258 ККУ. Особа звільняється від кримінальної відповідальності за діяння, передбачене частиною першою цієї статті в частині погрози вчинення терористичного акту, якщо вона до повідомлення їй про підозру у вчиненні нею злочину добровільно повідомила правоохоронний орган про цей злочин, сприяла його припиненню або розкриттю, у разі якщо внаслідок цього і вжитих заходів було відвернено небезпеку для життя чи здоров’я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, якщо в її діях немає складу іншого злочину. сприяв припиненню тому є підстави для звільнення.
Анонім Показати IP 23 Липня 2020 16:56
ч.1. ст.147 ККУЗахоплення або тримання особи як заручника з метою спонукання родичів затриманого, державної або іншої установи, підприємства чи організації, фізичної або службової особи до вчинення чи утримання від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника вимог щодо звільнення заручників взагалі не ставив.
скептик Показати IP 23 Липня 2020 16:58
Стаття 348 кку. Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця кинув муляж гранати. яке посягання ?
скептик Показати IP 23 Липня 2020 17:00
Стаття 263. ККУ Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами 1. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. ЯКЩО немає дозволів на зброю, то так.
777 Показати IP 23 Липня 2020 17:26
Скептик і анонім, що ви курите?
гровер до 777 Показати IP 23 Липня 2020 17:50
спайси
скептик до 777 Показати IP 23 Липня 2020 18:47
те саме, що і всі слуги народу
До скептика і аноні. Показати IP 23 Липня 2020 17:40
Ваш фаховий рівень юриста - дощовий черв'як! Залізна логіка - я не знаю закон, але знаю CTRL+V. А коментарі до статтей у вас просто бібма. З цитати В. Януковича АСТАНАВІТЄСЬ.
скептик до До скептика і аноні. Показати IP 23 Липня 2020 18:48
вашого рівня взагалі не видно. навіть дірка від бублика - забагато
скептику і аноніму Показати IP 23 Липня 2020 17:55
Дурнів, таких, як ви, багато на світі, тільки, на щастя, вони табунами не ходять.
скептик до скептику і аноніму Показати IP 23 Липня 2020 19:03
якщо людина вважає себе дуже розумною, а когось круглим дурнем - це ознака шизофренії. поспілкуйтесь з психіатром
Анонім до скептику і аноніму Показати IP 24 Липня 2020 20:14
а от дебульні слуги народу, на жаль, ходять табунами
Луцьк Показати IP 23 Липня 2020 18:00
Не фахівець у статтях, але людина двічі була у в"язниці, мабуть має дозволи на зброю, має право, сівши в рейсовий автобус, стріляти в ньому (мабуть. це дуже розвеселяло пасажирів), має право вказувати водієві рейсового автобуса куди йому їхати. Чому, якщо він так "толерантно" поводився з ними, вони не встали і не вийшли з автобуса, як тільки він зупинився, він же безвинне слабке дитя - жертва не правильних дій влади. Автобус трішечки постраждав, потім власник якось полагодить за власний кошт. Ця психічно хвора мавпа з гранатою ( це видно і не фахівцю), примушувала родичів пасажирів розповсюджувати дурнуваті вимоги, періодично кидаючи гранати і пострілюючи у "чітко відведене місце". Воно і надалі спокійно залякує громадян у залі суду, бажаючи слави за всяку ціну. У нас гібридна війна, вже й злочинці з*явились гібридні. Посадять однозначно, якщо виживе і вийде, написавши ще не одну книгу, слідуючий захват буде більш феєричний - з кров*ю та жертвами.
скептик до Луцьк Показати IP 23 Липня 2020 19:00
я зовсім не оправдовую дії кривоша, але його дії - це наслідок "розумної" владної політики, основний меседж якої: ми влада, а всі інші - чернь. влада, яка глуха і сліпа до людей, зайнята виключно власним збагаченням якраз і породжує злочинців. саме цей меседж кривош хотів донести до всіх, однак, пояснювати це тупуватому етносу, який звик до хліба і видовищ, звик плазувати і пристосовуватись, голосувати за що попало - це все одно що молитись перед віслюком. ефект одинаковий. наслідок таких суспільних відносин - країна купки нуворишів і стада жебраків. права людини ? ви про що ? це в гондурасі права людини. а кров і жертви - це юдоль тиранічних диктаторських режимів, куди УРКАїна рухається семимильними кроками.
К.лучанин до скептик Показати IP 24 Липня 2020 10:11
У чомусь Кривош має рацію коли говорить що невинних немає. Всі винні,що обираєм таку владу! Вдада " загралась" , продала інтререси держави заради своїх шкурних інтересів. Хіба КОНСТИТУЦІЇ дотримуються? Державу розікрали . І що, винних немає? Пора суспільству схаменутись , ми всі дійшли до крайньої межі і це є очевидним. Країна загрузла в брехні, корупції . Влада і політики дуже далекі від народу. Я це дуже добре бачу як і більшість здорово мислячих українців . Я так думаю , що думки Кривоша поділяє багато людей , але не підтримує його вчинок. Але він струснув суспільство від летаргічного сну. Те ,що його на початковій стадії назвали терористом відійшло на задній план . Це показало судове засідання коли йому обрали запобіжний захід. Далі буде суд який і зробить вирок. Почуємо засідання, буде цікаво .
Бульба Показати IP 23 Липня 2020 21:17
Цю країну потрібно докорінно змінювати!!! Шкода, що особи вибирають такий шлях!! Тросто нереально в країні де судді і прокурори мають авто і будинки в Іспанії(які записані на бабусь пенсіонерів) довести свою правоту!!або або покарити чиновника!!!! Сташно жити в такій країні! Страх за дітей, які можуть потратити до рук доведених до відчаю людей, які втратили віру!!!
Анархист Показати IP 24 Липня 2020 17:24
Надеюсь эту мразь засадят на 15 лет, жаль "вышки" нет, чтобы другим не повадно было.
скептик до Анархист Показати IP 24 Липня 2020 20:05
а воювати з мерзотою у владі кишка тонка ?
Арафат Показати IP 26 Липня 2020 10:05
Зверніть увагу - «терорист» сидить поруч адвоката, як безневинне дитя. А «терористів» «підірвавших» Шеремета - тримають у клітках. Хоча проти них - відео сумнівної якості, а тут - пряма відеотрансляція. Робіть висновки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus