USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи існує на Волині загроза поширення нелегальної зброї

13 Листопада 2014 10:04
Смертельно небезпечні «подарунки зі Сходу», які привозять на Волинь військовослужбовці, виявляють працівники міліції.

Про це йшлося під час прес-конференції в УМВС України у Волинській області 12 листопада.

Зі слів начальника Управління Петра Шпиги, незареєстрована зброя на території області є, однак лише правоохоронці не зможуть забезпечити увесь комплекс заходів із реабілітації учасників бойових дій, які повертаються зі Сходу. З його слів, більша частина таких людей – військовослужбовці 51-ї ОМБ, тому військова прокуратура та психологи повинні працювати з ними.

«Їх не потрібно залишати наодинці із собою. У них практично повністю змінилася свідомість – люди живуть тими подіями, вони постійно «перебувають у зоні бойових дій». Я говорив з багатьма людьми – будь-який шум, будь-яка техніка проїжджає і вони починають окопуватися. Тобто, у людей порушена психіка», - зазначив Петро Шпига.

На його думку, перш за все, варто дбати про реабілітацію героїв, які повернулися з війни, а оголошувати їх «усіх під одну гребінку» злочинцями правоохоронці не збираються. Міліція, з його слів, спрямовуватиме зусилля на те, щоб на Волині не було резонансних злочинів, які дестабілізували б ситуацію в регіоні.

Зі слів заступника начальника слідчого управління УМВС України у Волинські області Анатолія Петрушина подібний до випадку у Луцьку епізод раніше трапився у Володимир-Волинському районі, куди із зони АТО військовослужбовець надіслав «Новою поштою» у Володимир-Волинський приблизно 200 патронів до АК, чотири гранати Ф-1 та одну гранату РГД-5. Усе це вилучили правоохоронці. Наразі провадження направили з обвинувальним актом до суду.

У тому, що міліція не буде каральним органом, що обшукуватиме усіх героїв, які повертаються зі Сходу, запевнив начальник Управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович. Правоохоронці, з його слів, будуть націлені на осіб, які намагатимуться збувати зброю, використовувати її, торгувати нею та транспортувати її під замовлення.

«Ми чітко розуміємо, що це злочинні наміри, і вона везеться не по людській дурості, а зі злочинною метою. Разом з тим, ніхто не буде відсовувати на задній план роботу із профілактики та вилучення зброї, вибухотехнічних засобів та вибухівки у простих людей. Я думаю, що ми найближчим часом проведемо ще один місячник добровільної здачі зброї», - повідомив Геннадій Єпіфанович.

Він наголосив, що спонукати людей здавати «смерть, яку вони везуть із собою» - передусім робота психологів. Осіб, які повернулися з зони АТО, відвідуватимуть дільничні міліціонери, які будуть вести роз'яснювальну роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 13 Листопада 2014 10:06
Українцям пора зняти заборону на купівлю зброї, тоді попиту на нелегальну не буде.
ІМХО до лучани Показати IP 13 Листопада 2014 11:47
Ага, і тоді Україна перетвориться на Колумбію...
Рожищанин Показати IP 13 Листопада 2014 10:29
Спросите об этом Шварцкопа, что в Рожищах Бурым слывет - он с этим вопросом ложится, он с этим вопросом встает! (http://www.volynnews.com/news/extreme/na-volyni-pobyly-zhinku-administratora-vidpochynkovoho-kompleksu/).
Че Показати IP 13 Листопада 2014 11:49
Загрози немає - зброя просто тихо розповсюджується.
ІМХО до Че Показати IP 13 Листопада 2014 13:30
Це точно... І це ще враховуючи те, що війна далеко не скінчилась, а практика привозити додому "трофеї" була як 100 років тому, так і тепер. Скільки одних пістолетів в ДАЇшників в період Майдану позабирали! Де воно тепер все? Не дай Боже що, то правим буде тільки той, хто озброєний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus