USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чи перейдуть луцькі виші на дистанційне навчання

19 Січня 2018 19:34
Заради економії енергоносіїв Київський національний університет імені Тараса Шевченка вирішив перевести студентів на дистанційне навчання. Аналогічне рішення прийняла Львівська політехніка. Чи наслідуватимуть їх найбільші ВНЗ Волині, з’ясовувало Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як повідомив ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, вишу немає сенсу переходити на дистанційну форму навчання, тому що в університеті завчасно та планово скоригували навчальний процес, побудувавши його так, щоб у цей період студенти були задіяні на практиці, стажуванні та заходах, які проводить університет.

Зі слів ректора – це цілком логічна та конструктивна пауза, яка йде на користь енергозбереженню та якості підготовки. Таку систему підготовки застосовують у виші вже четвертий рік поспіль, і вона дає лише переваги. Пауза триватиме до 1 березня, наразі у приміщеннях тривають ремонти, освоюють 500 тисяч гривень на ремонтні роботи, тож план навчання вибудували таким чином заздалегідь, а не на ходу, як у КНУ.

Інформаційне агентство Волинські Новини також зверталося за коментарем до проректора з науково-педагогічної і господарської роботи та матеріально-технічного забезпечення Східнєвропейського національного університету імені Лесі Українки Василя Подляшаника, неодноразово телефонуючи за номером робочого телефону, однак протягом дня ніхто не відповів. Не вдалося також отримати коментар першого проректора, проректора з адміністрування та розвитку вишу Анатолія Цьося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 19 Січня 2018 20:12
з дистанційним навчанням точно будуть виші, а не вищі навчальні заклади. їх дипломи будуть визнавати хіба що аборигени з лісів Амазонки. у якості сировини для багаття
bob до скептик Показати IP 19 Січня 2018 20:59
Що так непотріб, що так. Майже всі виші в нас повне г*вно, яке ніде не потрібне. Навіть тут.
оптиміст до скептик Показати IP 19 Січня 2018 21:07
Воно і так на рівні бурси - де кращі ??? Або на ринку торгують, або за кордоном ср...ки підтирають ...
Студент Показати IP 19 Січня 2018 21:08
Ох, було в нас кілька дистанційних курсів (3). Сказати чесно, нічого не навчилися на них.
AWE Показати IP 19 Січня 2018 21:41
З таким рівнем навчанням як у політесі - з встановленням дистанційного навчання нічого би не змінилося
саме то Показати IP 19 Січня 2018 22:44
Перейменуйте в Безперспективний заборобудівельний дистанцйний університет імені Насірова.(БЗДУіН). Поставте зразу такий ларьок і на дипломи цінники повісьте... Повірте мало що зміниться в якості спеціалістів. Зате за газ не треба платити... Всеодно штукатурити і класти цеглу вони не у вашому геніальному вузі навчаться...
БІПІ Показати IP 21 Січня 2018 19:15
Ох як легко бути умником, коли тебе не стосується проблема. Все погано, всі нездатні, а я от можу. Язиком, без проблем. Умники, у вас є можливість релізувати свою велику клепку в діло. Купою до ректорів і навчіть де брати кошти на непомірні комунальні, як дати випускникам роботу за фахом та як штукатурити. Хоча я впевнений що самі ви цього не вмієте бо логікою у вас не пахне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus