USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи потрібна досі комендантська година? Думка очільника поліції Волині

22 Грудня 2022 18:42
Попри те, що в Україні вже десять місяців триває повномасштабна війна, безпекова ситуація у Волинській області не погіршилася, а реєстрація злочинів навіть менша, ніж була в мирний час.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів очільник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко.

Комендантська година – це вимога воєнного часу. І вона, вважає керівник обласної поліції, суттєво посприяла безпековій ситуації в регіоні, як і облаштування блокпостів та збільшення кількості нарядів.

До слова, в нарядах патрулюють не лише поліцейські, а й добровольчі формування територіальних громад. Це добровольці, які ще в перші дні зголосилися допомагати. Серед них є і колишні співробітники поліції, яким видали зброю і які разом з правоохоронцями несуть службу. Завдяки цьому вдалося збільшити присутність поліції на вулицях.

З кінця вересня комендантська година на Волині діє з 00:00 до 5:00.

Читати ще: «Були готові навіть до бойових дій». Головний поліцейський Волині Юрій Крошко – про роботу поліції в умовах війни. ІНТЕРВ’Ю

У питанні про те, чи потрібна комендантська година нині, Юрій Крошко не категоричний:

«Не факт, що потрібна на 100%, але ніч – це така пора доби, надто під час блекаутів, коли легше непомітно підійти до військових об’єктів, критичної інфраструктури, органів державної влади й під покровом темноти скоювати якісь злочинні або навіть ворожі дії.

Тому під час воєнного стану вночі всі мають бути по домівках. Це суттєво спрощує роботу поліції та іншим правоохоронним органам, які працюють у цей час. Ми ж зараз здійснюємо не лише правоохоронну діяльність, а й контрдиверсійну. Як тепер кажуть, темнота – друг диверсанта. І от комендантська година допомагає мінімізувати ці ризики.

Так, фіксуємо порушення комендантської години. Та це не критично, адже людей і транспорту вночі все одно значно менше, а нам, відповідно, легше працювати з порушниками. Якщо всім дозволити бути на вулиці, тоді буде важко проводити якісь фільтраційні заходи», – розповів Юрій Крошко.

Крім того, він наголосив, що нині додаються ризики у зв’язку з відключеннями електроенергії й можливими блекаутами.

«Ми не так, можливо, боїмося якихось бойових дій на території області, як оцих відключень світла і того, як на це реагуватимуть різні люди. Звісно, більшість громадян ставиться з розумінням, мусимо пристосуватися до цього дискомфорту, але є люди, які можуть цим скористатися. Коли немає світла – перестає належно працювати зв'язок, люди часто не можуть оперативно зателефонувати на 102», – акцентував Юрій Крошко.

Нагадаємо, двоє волинських вибухотехніків отримали поранення, знешкоджуючи небезпечні «сюрпризи» російських окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Іван Показати IP 22 Грудня 2022 19:48
Багато людей виїхали за кордон. Квартири зачинені. Відміна комендантської години дасть великий простір для грабежів. Відключається електроенергія і тим часом не працює охоронна сигналізація (очевидно). Це теж на руку грабіжникам. В жодному разі не відміняти!!! Війна є війна. Треба це пережити.
Мара до Іван Показати IP 23 Грудня 2022 13:57
Бідні закарпатці як вони БЕЗ комендантської години живуть, напевно грабують їх кожну ніч. Для вашого розчарування скажу що більшість квартирних крадіжок є за світлого часу доби(очевидно) що грабіжники теж люди і їм зручніше ніж вночі світитись з ліхтарями в темряві.
123 Показати IP 22 Грудня 2022 20:15
Комендантську годину треба ввести більш жорстокішу і заборонити продаж спиртного.
турист до 123 Показати IP 22 Грудня 2022 20:50
Алкоголь - це стимул в важкий час. Звичайно, в певних межах. А якщо ти штунда чи слабкого здоровя, то пий з малини чай чи узвар з сухофруктів. Це дуже корисно.
Анонім до турист Показати IP 22 Грудня 2022 22:42
Так, щтунда, вірю в Іісуса Христа, стараюся жити як пише Біблія і з 24 лютого кожний день допомагаю для ЗСУ та народу України ...
Аноніму до Анонім Показати IP 23 Грудня 2022 05:47
А я - нормальний, теж допомагаю нашій армії, чим можу. І вірю і її перемогу.
( ! ) Показати IP 23 Грудня 2022 00:04
Ігорний бізнес = комендантська година !
Джек Показати IP 23 Грудня 2022 00:06
Таке добро,то треба не відміняти її ніколи. А ще ходити відмічатись як після УДО-теж корисно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus