USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи потрібно волинянам замінити паспорти на ID-картки

30 Жовтня 2018 21:03
Негайно міняти паспорт-книжечку на ID-картку не потрібно.

Про це йшлося в програмі "Тема дня", пише Конкурент.

"Якщо в громадянина паспорт у формі книжечки є дійсний, непошкоджений, відповідає всім вимогам чинного законодавства, особливої потреби в заміні немає. Термін заміни не встановлений і обмеження терміну щодо його заміни на сьогодні не існує", – пояснила директор Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп′як.

Також Лариса Карп′як зауважила, що зараз громадяни України, які досягли 25-річного чи 45-річного віку в термін до 30 днів від дати народження зобов′язані вклеїти нове фото у паспорт-книжчеку. Однак, якщо людина не встигла за цей час вклеїти фото, то повинна вже виготовити новий паспорт у формі ІD-картки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 30 Жовтня 2018 21:10
Так! Це дуже хороша рiч! Дуже зручно!
Ігор до Анатоль_ Показати IP 30 Жовтня 2018 22:41
Особливо таскати з собою листок витяг, який щей гнути і ламінувати неможна. Як на мене то книжечка зручніше, нетреба з собою ніяких довідок, витягів совати
Красивий Показати IP 30 Жовтня 2018 23:41
Коли відмінять прописку і зроблять як в Європі згідно зобовязань України по реформам і угодам з ЄС і США тоді й питань не буде до вибору між паперови і пластиковим - кому який зручніше. А поки ж чиновники-паразити до цього євронововедденя вимагають носити з собою довідку про реєстрацію місця проживання - для отримання послуг в держорганах (самі придумують обовязковість) і військовий квиток для "чому не в ато?" коли на вулиці, під прохідними заводів призовникам обалви влаштвоують військові комісаріати. Подібні єврозакони мали приймати в перший рік піля майдану, але люди чомусь обрали стару раду яка саботувал усе. Кажуть це зробили пенсіонери за дешевий газ і непідняття цін Яценюком. І що тепер? Знову розстріли на Майдані, без розслідувань 5-ть років будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus