USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українця, який їхав на Волинь із ID-карткою, не випустили з Білорусі

25 Жовтня 2016 14:46
Білоруські прикордонники і надалі не пропускають українців, які перетинають кордон із новими біометричними паспортами.

Про це повідомляє ВолиньPost з посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі.

У пункті пропуску «Олтуш» в Білорусі затримали громадянина України, який їхав на Волинь. При оформленні на виїзд в Україну із Білорусі власник автомобіля Volkswagen замість паспорта пред'явив ID-карту.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що українці, які користуються новими біометричними паспортами у вигляді ID-картки замість старих «книжкових» паспортів, не можуть перетнути кордон з Білоруссю чи повернутися назад в Україну.

Зі слів чоловіка, за цим документом він безперешкодно перетнув українсько-російський кордон. Дорогу назад в Україну він вирішив скоротити транзитом через Білорусь.

«У Білорусі на сьогодні українська ID-карта дійсним документом, що дає право на в'їзд-виїзд, проходження транзитом по білоруській території не є», - заявили білоруські прикордонники.

У результаті українця оформили як порушника, через кордон не пропустили і притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді попередження.

Як повідомляло ІА Волинські Новини, видавати нові паспорти громадянина України у вигляді пластикових карток луцький Центр надання адміністративних послуг планує вже з 1 листопада
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ганьба Показати IP 25 Жовтня 2016 17:31
це перемога!! і ще один крок до безвізу з ЄС!
опер Показати IP 25 Жовтня 2016 20:25
цікаво що він робив на території окупанта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus