USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Чи розходяться слово із ділом у луцької влади?

11 Лютого 2014 18:32
Житловий комплекс «Рідний дім» досі стоїть пусткою в одному зі спальних районів Луцька. Кілька сотень людей втратили житло і гроші, і вже сьомий рік шукають правди у владних кабінетах. Та от влада міста, декларуючи свою солідарність з лучанами, водночас документально відмовляє їм у допомозі.

Нагадаємо, на своє нове житло кілька сотень сімей чекають з 2006 року. Фірма-забудовник «Глорія-буд-плюс» привласнила гроші інвесторів і зникла. Поки люди шукають правди в судах і просять допомооги в міської влади, на даху недобудови луцькі підлітки влаштовували ігри зі смертю.

Обмануті лучани вже й створили свій кооператив – «Луцький дім» - щоб обслуговувати будівництво.


А що буде з «Рідним домом» - таке питання поставили Луцькому міському голові Миколі Романюку під час звіту про роботу в 2013 році, в ефірі телеканалу «Нова Волинь» вчора, 10 лютого.

Міський голова запевнив, що міська влада вже давно пішла назустріч людям, але відповідних кроків від ошуканих власників досі немає.

«Пам’ятаю я ці зустрічі, їх політичний підтекст. Ми пішли назустріч лучанам у травні минулого року - дали кооперативу дозвіл на землеустрій. Кооператив мав би розробити проект землеустрою. Але досі кооператив не подав жодних документів», - зазначив мер.


Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося до керівника кооперативу «Луцький дім» Ігоря Суха по коментар. Він же розповів, що міський голова лише декларує співпрацю з ошуканими лучанами.

«Усі ліцензовані організації, до яких ми зверталися за допомогою виготовити документацію на відведення земельної ділянки, у тому числі й КП «Містобуд», якому міський голова давав доручення, - нам відмовили. Нам мер говорить одне, а його підлеглі роблять протилежне. Ми ж не можемо цю документацію зробити самі», - зауважив пан Ігор.


Зі слів чоловіка, один з аргументів – перші поверхи, які були запроектовані як торгово-офісні приміщення. Ніхто не хоче їх взяти у власність. Кооператив готовий, щоб місто забрало ці поверхи собі на баланс, і тоді люди зможуть добудувати комплекс за власні гроші.
Ще один камінь спотикання – у частині судових рішень зазначено: «Зобов’язати ПП «Глорія-Буд-Плюс» завершити будівництво». А ось керівництво фірми-банкрута досі ніхто не віднайшов. Міська рада, зі слів Ігоря Суха, лише обіцяє врегулювати ситуацію, але жодних компромісних шляхів не пропонує, лише реагує відписками на звернення.

Що лучани робитимуть далі – вони вирішуватимуть на найближчих зборах. Але відступати, каже Ігор Сух, люди не збираються.

Поки триває «паперова війна» між міською владою та кооперативом «Луцький дім», недобудовані корпуси стоять пусткою і руйнуються від погодніх умов та вандалізму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2014 19:58
А хіба тільки в цьому розходяться? Два дні підряд по ВТ крутять інтерв'ю з мером, де він розповідає як він важко працював цілий рік і як багато добра він кожен день робить меншканцям міста. За яку тему не візьметься - слова з ділом не співпадають. Як приклад - маршрутки. Каже що жалоб та зауважень до роботи перевізників немає, що управління транспорту (хоча звучало ніби департамент транспорту) постійно контролює перевізників, що GPS-моніторинг ведеться по всіх маршрутах і т.п. Він кого, себе, хоче в цьому запевнити? Як в це можуть повірити люди які постійно користуються громадським транспортом та намагаються знайти 4, 15(а), 18 маршрути в інтернеті? Якщо так гарно працювала міськрада, то чому ж вони, зі слів мера, не зпромоглися повідомити перевізників що діти війни мають пільги на проїзд? А будинок Голєвих? Так він ще й ображається! То це йому треба ображатися чи всім мешканцям міста яких він "кинув" цим своїм рішенням? Задля вирішення саме цих питань треба майдани робити, а не стояти за міфічні цінності!
Тарас до Лучанин Показати IP 12 Лютого 2014 08:18
По тому інтерв'ю явно простежується бравада комсомольського минулого Романюка! Бла-бла-бла...!!!
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2014 07:13
Який же все-таки Сух ...! Самі наробили , а тепер міська рада винувата.
ЦУМ Показати IP 12 Лютого 2014 08:55
При чому тут мер? Самі влізли в проблеми через свою необізнаність і шукають винних. Місто їм має вирішити проблему за рахунок лучан. На всіх далбай...ів ми не виробим.
лютий Показати IP 12 Лютого 2014 09:04
а може тому суху треба самому трохи активнішому бути, а не кивати на романюків, може депутатів групами поводити по тих обєктах, може заблокувати одну з сесій, поки не вирішать хоч одне-єдине питання, може в судах сидіти треба, щоб відвоювати своє право? це нині не можуть знайти того, хто будував? оце не романюк мабуть винен, а суди, виконавчі служби, міліція. може там треба шукати правди. то правда, романюк нині несе частину своєї відповідальності за ту недобудову, а при чому тут маршрутки, голєві... прикро не за писарів і тих, кого дратує прізвище голови, прикро за обманутих колись кривицькими-шибами і їхніми службами людей: останні копійки вкладали, щоб отримати квартиру і "купили", називається.
До Лучанина і Цума Показати IP 12 Лютого 2014 09:05
Ви д*біли, ви перед тим, як щось писати, потрібно в просторі орінтуватись, да звісно мери не при чому (будівництва "БУРАТІН" "САЛЮТІВ"і т/д а ви тум адвокати долбані, умнікі два
ромчик Показати IP 12 Лютого 2014 09:30
миколо яр.наведіть порядок в старому місті.Скільки ті паркани будуть стояти на Кафедральній. Хай засипають ту яму. Будівництво в заповіднику заборонене чи не так? а то торгують тим клаптиком перекупи.
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2014 09:35
Паркани в старому місті будуть стояти доти поки будуть слухати правозахисника Левчука. А тому чим гірше, тим краще. А сам навіть цвяха забити не вміє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus