USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи з’явиться в Україні дешеве житло

10 Липня 2015 13:17
В Україні дешеве житло може з'явитися тільки після децентралізації влади. Про це виданню "Фокус" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, - інформує ТСН.

На його думку, поки місцева влада не буде зацікавлена в будівництві житлових будинків на своїй території за доступними цінами, нічого не зміниться.

"Вартість підключення до газових і електромереж, які встановлюють місцеві комунальники, у новобудові часто багато в чому перевищує вартість самої ділянки, і це дійсно велика проблема", - наголосив Зубко.

При цьому міністр упевнений, що кошти, які отримують місцеві комунальники, йдуть дуже часто не в казну, а в кишені власників приватних обленерго і облгаз.

"Цю проблему ми зможемо вирішити частково після прийняття закону, який визначатиме граничні ціни для підключення до тих чи іншим мережам", - заявив політик і додав, що зараз відповідний законопроект перебуває на розгляді в Міністерстві палива і енергетики.

Нагадаємо, що компанія з Китаю готова надати кредит у 15 мільярдів доларів на зведення доступних осель. Де будуватимуть ці будинки та на яких умовах можна туди заселитися - ці деталі поки що узгоджують. ТСН промоніторила, як працюють інші державні програми, які мають допомогти з житлом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
as Показати IP 10 Липня 2015 13:39
коли економiка обвалиться i бартер буде як в кiнцi 90-х тодi 2-х кiмнатна коштувала 5000$
ЧП Показати IP 10 Липня 2015 13:54
Дешеве житло - це дешевий обман. Шкода, що пан міністр про це не говорить відверто. І справа тут не у місцевих комунальниках, а у вартості матеріалів і робіт. Відведення землі, підключення до мереж, проектна документація тощо складають мізерну частку від вартості будівництва. За підрахунками фахівців 1 - 3 %. Держава в особі НКРЕ встановила здирницькі ціни за підключення до електро- та газо- мереж, а міністр киває на місцевих комунальників. Місцева влада не саботує житлового будівницта, а навпаки, зацікавлена у будівництві житла. Не треба лукавити, пане міністре, а прямо сказати, що громадяни самі повинні дбати про свої житлові умови, а на державу сподіватмсь годі! Дешевого будівництва житла ніколи не було і не буде! Всі це повинні затямити і не вірити у міністерські байки.
читач Показати IP 10 Липня 2015 14:41
Проблема не у відсутності дешевого житла, а в надзвичайно низьких доходах населення і . Як можна купити квартиру при зарплаті близько 90-120 доларів в місяць. А за таку зарплату живе більшість лучан. Нерухомість в тій же Польщі коштує не набагато дорожче (всього на 10-15%), ніж у подібних за населенням містах України. Але зате зарплати там В ДЕСЯТКИ РАЗІВ вищі, ніж в Україні. Кредити там також НАБАГАТО нижчі. Польскі банки надають іпотечні кредити терміном на 20-30 років під 1,5-1,9% річних.
Анонім Показати IP 10 Липня 2015 18:45
в ГРАДЖІ..............
До Генадія Показати IP 10 Липня 2015 23:00
Хоч ви один займаєтесь справами населення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus