USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи зможуть українці, щеплені китайською вакциною, подорожувати по ЄС

20 Травня 2021 10:25
У Міністерстві цифрової трансформації обіцяють, що українці зможуть отримувати паспорти вакцинації від 1 липня. Вони будуть доступні як у додатку «Дія», так і в паперовому варіанті. Право на такий документ отримають ті українці, які щепляться двічі.

Про те, чи означає це, що кордони Євросоюзу для українців будуть відкриті цим літом – йдеться в сюжеті ТСН.

Олімпійська база Конча-Заспа. Поміж напружених тренувань тут триває активна вакцинальна кампанія. Спортсмени, яким треба виїжджати закордон на змагання, поспішають щепитися.

Дані спортсменок–боксерок лікарка вакцинальної бригади заносить у електронну систему. Після першого щеплення ніяких довідок не видають, однак інформація фіксується і згодом стане основою для паспорта вакцинації.

Фінальний вигляд вакцинального паспорта активно розробляють два міністерства уряду. Паспорт буде доступний як в цифровому варіанті, так і в паперовому.

В паспорті будуть зазначені особисті данні, дата першого і другого щеплення, назва вакцини і виробника. А головне – тут має бути QR-код.

Керівник розвитку електронних послуг каже – український паспорт вакцинації буде орієнтуватися саме на вимоги Європейського союзу.

Україна чекає від Європейського союзу фінального бачення документу про вакцинацію. Бо зараз, наприклад, не зрозуміло, чи отримають його українці, яких щеплюють китайською вакциною «CoronaVac», яка не зареєстрована у ЄС. На цей час Європейський союз затвердив вакцини від 4 виробників . Це «AstraZeneca», «Moderna», «Johnson & Johnson» та вакцину «Pfizer».

«Як мінімум, в літній період українцям не світить їхати за паспортом вакцинації. Просто ми не встигнемо вакцинувати населення двома дозами», – зазначає він.

Майже мільйон українців на тепер отримали одну дозу щеплення. І лише 37,5 тисяч щепилися двічі.

Тим часом кількість охочих поїхати відпочивати закордон цього року б’є рекорди докарантинного 2019 року.

Тому поки українці обирають країни, куди можна заїхати без тесту або з негативним ПЛР-тестом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus