USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Чим здивує «Ніч у Луцькому замку-2017»

30 Червня 2017 19:58
Виступи відомих європейських театральних колективів та зірок оперних театрів, небачені казкові істоти, всесвітньо відомий балет сучасності та багато іншого чекає на гостей Замку Любарта 1 липня під час дев’ятої за ліком «Ночі у Луцькому замку».

Вперше в Україну завітає італійський колектив Molecole Show. Назва шоу походить від латинської назви молекула, що означає одиницю маси з якої складається все на нашій планеті.

«Молекула шоу» поєднує у роботі сценографію та хореографію. Сценографія, як театрально-декоративне мистецтво, надає візуального ефекту виставі за допомогою світла, реквізитів та костюмів. Саме такими візуальними ефектами є повітряні кулі. Фактично - це 3D вистава просто неба.
«Ніч у Луцькому замку» також прикрасить французький театр RemueMénage: екстравагантні танцівники, ілюмінації, величні приборкувачі ведмедів – казкова Франція в Україні нікого не залишить байдужим. Це буде дебютний виступ колективу в Україні, який розпочнеться о 17:00 на одній із головних вулиць Луцька – вулиці Лесі Українки. Небачені казкові істоти вперше пройдуться вулицями нашого міста.

Назва театру перекладається українською як метушня. У своїх образах актори театру використовують найрізноманітні сучасні технології: ілюмінації, музичний супровід, повітряні кулі, навіть роликові ковзани, на яких вони пересуваються вулицями.

Основна вистава театру RemueMénage відбудеться вже опівночі. Триметрові ведмеді і люди, які їх приборкують, все це - у супроводі музики, танцю, світла відбуватиметься на замковій площі.

Для поціновувачів театрального мистецтва організатори підготували особливий подарунок: вистави львівського театру «Воскресіння». Відомий цей театр тим, що їх виступ – це завжди експеримент і несподіванка. «Воскресіння» ставить такі вистави, які ніколи не презентувались на українській сцені. Для лучан театрали підготували виставу «Глорія», під час якої покажуть феєричне дійство, пов’язане із ритуалом вогню.
«Ніч у Луцькому замку» також відвідає всесвітньо відомий балет сучасності «Київ модерн балет» під керівництвом грандіозного хореографа Раду Поклітару. За період існування балету було створено 20 спектаклів, 5 із яких були названі кращими спектаклями року в номінації «Київська пектораль».

Кожен спектакль театру – це розкіш костюмів і декорацій, артистизм трупи, режисерські новації і, як підкреслюють самі виконавці, влучні психологічні спостереження.
Також своє концертне шоу представить композитор, піаніст-віртуоз, володар Голлівудської премії імпровізаторів Євген Хмара. Виступ в замку стане першим в музичному досвіді виконавця. Адже акустика і звучання віртуозної музики тут зовсім інше.
Одним із хедлайнерів арт-шоу буде музичний колектив LaFesta electric opera, формат якого органічно поєднує класичну музику із сучасним звучанням електронної музики. Свій виступ на сцені вони поєднають із лазерними ефектами, живим оркестром, оперним співом та електроінстументами.
Класична програма буде представлена солістами Віденського, Варшавського, Римського та Празького оперних театрів в супроводі симфонічного оркестру, за участю музикантів національного оркестру. Зокрема гості заходу почують солістку Віденської оперети Катаріну Корезі-Лал і Лауреата Національної Премії України імені Тараса Шевченка, а також дванадцяти міжнародних музичних конкурсів Андрія Шкургана. Усіх гостей фестивалю очікують нічні екскурсії «Легенди Луцького замку», історичні вистави, придворні танці та інші розваги – усе це в неповторній атмосфері середньовіччя.

Ніч у Луцькому замку організовує Луцька міська рада за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Це захід, який поєднає мистецтво і добрі справи. Усі гроші від квитків буде витрачено на потреби Луцької міської дитячої поліклініки. А кожен, хто придбає квиток, отримає пам’ятний знак!

Ознайомитись з детальною програмою дійства можна на сторінці у Фейсбуці. А придбати квитки – на порталі kasa.in.ua., або ж в магазині «Кобза» (вулиця Стрілецька, 31) та в магазині «Медісон» (вулиця Лесі Українки, 17).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus