USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чиновника «просять» з посади, бо Башкаленко пообіцяв її іншому?

16 Липня 2010 08:36
Начальник відділу освіти Любешівської райдержадміністрації, депутат райради з фракції БЮТ, Микола Шукалович стверджує, що на нього тиснуть заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко і голова РДА Василь Корець, аби той написав заяву на звільнення.

Про це 15 липня повідомила газета «Волинь нова».

Освітянин Любешівщини каже, що працює на цій посаді 25-й рік і «район займає ключові позиції по більшості показників розвитку освіти».

«Та при формуванні нової влади відчуваю щоденний тиск, який спрямований на те, щоб я написав заяву на звільнення» - каже Шукалович, додаючи, що голова РДА Василь Корець щоденно вишукує недоліки в його роботі.

Шукалович стверджує, що більшість педагогічних працівників району підписали звернення до керівництва району і області, щоб його залишили керівником галузі.

Голова РДА Василь Корець, коментуючи газеті заяву освітянина, сказав, що йому «не зрозуміло, як Микола Матвійович може ставити питання про упереджене ставлення до нього».

«Коли Шукаловичу виповнилось 54 роки, він міг піти на пенсію, бо у нас чорнобильська зона. Він розрахувався з посади, пішов помічником до народного депутата, хотів заробити більшу пенсію. І якби я ставився упереджено - не бачити йому цієї посади, а я взяв його знову начальником відділу», - пояснює голова РДА неможливість упередженого ставлення до Шукаловича і додає, що «людина вже трохи зазналася».

Разом з тим, голова РДА назвав ряд претензій до роботи освітянина. Так, з його слів, досі не складений договір на харчування учнів, незрозуміла ситуація зі станом водонапірних башт у районі («у Ківерцівському районі на шкільному подвір'ї впала башта. Я не хочу, щоб у моєму районі трапилося подібне»), а також те, що якось, не поставивши до відома голову РДА, Шукалович взяв машину і поїхав до Луцька.

«Якщо не буде порядку, а буде така вольниця - я не буду сидіти, склавши руки», - підсумував ситуацію з освітянином голова РДА.

Натомість Микола Шукалович стверджує, що голова РДА сам відмовився харчувати дітей, бо за оренду колгоспної їдальні треба платити, автомобіль відділу їхав до Луцька на ремонт, а Шукалович тільки під’їхав ним, будучи на лікарняному, а щодо водонапірної башти, то спеціалісти їх оглянули, а замінити проблемні – просто немає коштів

«Про це добре знають у райдержадміністрації та її голова», - сказав Шувалович

Разом з тим, нагадує газета, голова РДА Василь Корець у лютому цього року, ставив свій підпис під нагородним листом, яким Шукалович представлявся до присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України». «За час роботи на цій посаді Шукалович М. М. зарекомендував себе досвідченим, цілеспрямованим, принциповим, вимогливим до себе і колег по роботі керівником», йдеться у листі, підписаному Корцем.

«Не зрозуміло, чому так швидко змінилася думка про людину, начальника відділу, який тривалий час успішно працював?», - пише «Волинь нова».


Розповів Шукалович про свою зустріч з першим заступником волинського губернатора. «Я звернувся до Олександра Башкаленка, хотів розповісти про стан у галузі, про те, що на мене безпідставно чинять тиск, добиваються, щоб я подав заяву на звільнення. Від нього почув: «Я знаю, що в тебе усе добре, але маю зобов'язання перед своїм партійним колегою, мушу це місце йому дати». Запитав його: «А як же я?». «А ти йди до нього заступником». Це ж як - він буде почесним начальником? Я відмовився від цієї посади. У відповідь почув: «Якщо він не справиться, то, може, вас назад вернемо»

Натомість Олександр Башкаленко заявив «Волині новій», що перший раз чує, ніби зустрічався з Шукаловичем.. «Так, я подзвонив у район до голови райдержадміністрації. Він мені сказав: аналогічна ситуація була 2005 році, коли мінялася влада. Він (Шукалович) таким же чином робив піар, щоб залишитися на посаді. Я маю юридичну освіту - тож як можу казати людині: «ти звільняйся»? – ставить риторичне питання Башкаленко.
«Боже мій, щоб я таке робив - та ви що? Навіть мови не може бути про це», - прокоментував Башкаленко звинувачення Шукаловича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
проти Башкаленко Показати IP 16 Липня 2010 11:08
Хочеться вірити чиновнику зі стажем, а не бізнесмену Башкаленко. Щодо поведінки Башкаленка забагато негативної інформації, в тому числі в кулуарах. А диму без вогня не буває.
Антисовок Показати IP 16 Липня 2010 11:22
А вы, друзья, как не садитесь все в управленцы не годитесь. Не твой регион, Башкаленко, и регионы возьмут тут не много. Совок здесь не катит, с его тошнявыми приемчиками. Ненависная власть будет свергнута и точка.
Знаючий Показати IP 16 Липня 2010 16:07
Шукалович має підтримку від А. Мартинюка. Але час прийшов і треба іти на пенсію, а тут і бажання прийшло: хочеться працювати і.. працювати... Не вірю я не Шукаловичу і не Башкаленку... Два чоботи пара...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus