USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чиновники і депутати не можуть поділити гроші для людей

22 Квітня 2011 14:12
Депутати обласної ради хочуть особисто надавати громадянам одноразову матеріальну допомогу, однак головне фінуправління області – проти.

Про це 21 квітня йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської обласної ради.

Наприкінці 2010 року Волинська обласна рада прийняла рішення «Про надання матеріальної допомоги депутатами обласної ради». Згідно із цим рішенням депутати облради з 1 січня 2011 року мають можливість давати матеріальну допомогу громадянам у розмірі 12 тисяч гривень.

Проте коштів на це в обласному бюджеті не передбачено. З потрібної суми у 960 тисяч гривень, з бюджету виділено лише 320 тисяч гривень. Відтак депутати не зможуть давати людям більше ніж 4 тисячі гривень.

В свою чергу керівництво головного фінансового управління облдержадміністрації вважає, що депутатам не потрібно стільки коштів на ці потреби. Адже в області діє Регіональна цільова програм соціального захисту населення і на її реалізацію головному управлінню праці та соціальних питань із бюджету виділили 920 тисяч гривень.

«Отже з прийняттям відповідної цільової програми, депутатський корпус обласної ради визначив механізм надання матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах, що в даний час ефективно використовується», - йдеться в офіційному листі до голови облради від заступника начальника головного фінуправління Володимира Селедця.

Таким чином, в облдержадміністрації вважають, що «використання депутатами коштів з депутатського фонду для надання матеріальної допомоги громадянам, є дублюванням функцій обласної державної адміністрації у частині виконання обласного бюджету».

Депутати обурені таким рішення облдержадміністрації. Зокрема голова комісії Володимир Навроцький зазначив, що він «категорично не розуміє позицію обласної державної адміністрації».

«Нас депутатів намагаються тримати я не знаю за кого. Але так успішно попросували бюджет, нічого абсолютно не пояснивши. Тим самим порушили права восьмидесяти депутатів облради. Тому я буду настоювати на тому, щоб при внесенні змін до бюджету 2011 року додали необхідну суму на ці потреби», - висловив свою позицію Володимир Навроцький.

Незадоволений і депутат облради Анатолій Вітів. Він вважає, що нехай краще адміністрація скорочує видатки на утримання свого керівництва, а не на матеріальні допомоги людям.

«Цей фонд це є допомога конкретним людям. Ви скажете, що є адміністрація, але мене це не цікавить,бо вона за наші кошти говорить з екранів телебачення. Може обрізати там, коли будемо вносити зміни до бюджету – на висвітлення діяльності Бориса Клімчука? А чиновники тим часом приїжджають у район, мовляв, от ми вам дамо, а депутати нічого не роблять. А це ж ті самі гроші з бюджету», - емоційно висловився Вітів.

Члени комісії одноголосно вирішили, що будуть і далі наполягати на тому, аби потрібна сума все-таки була дофінансована до депутатського фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Показати IP 22 Квітня 2011 15:47
Для того, щоб допомогти комусь не обов"язково запускати свою лапу в бюджет. Спробували б пошукати пару гривень в своїх кишенях. Злидні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus