USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чистий адреналін і швидкість: як у Луцьку змагався бомонд українського дрегу

25 Червня 2018 13:05
Більше ніж півсотні професійних спортивних автомобілів та байків приймав луцький військовий аеродром на змаганнях з дрег-рейсингу. «Бомонд українського дрегу», а також гості з Польщі, Білорусі та Молдови – неординарна подія не лише для Луцька, але й для українського автоспорту, адже схожих змагань не було вже декілька років.

Президент Вінницької федерації дрег рейтингу та дріфту, організатор професійної української дрег-рейсингової серії Андрій Гальчинський розповів, що у Луцьку виступали кращі з кращих.

«56 пілотів автомобілів та мотоциклів приїхали в Луцьк. Вони є найкращими та найпотужнішими в Україні. З ними змагаються чемпіони Польщі, Німеччини, Європи, Молдови, Румунії. Таких змагань не було з 2013 року, в кожному класі - топ-пілоти України, тут зібрався бомонд українського дрегу», - каже Андрій Гальчинський та додає, що змагання не відбулись би без підтримки повітряних сил ЗСУ та Луцької міської ради, які допомогли в організації.

Серед гостей – унікальні автомобілі та пілоти. Приміром, професійний дрегстер Андрія Кравченка, потужністю в 4 тисячі кінських сил (для порівняння – сучасний бюджетний легковик має потужність близько 70-100 «коняк»). Під капотом тут монстр в 8,2 літра об’ємом та дві величезних турбіни. До 100 кілометрів за годину авто розганяється за менш ніж секунду, швидкість на фініші – більше 280 км/год. Цю автівку в Україні, до слова, бачили лише у Вінниці та Луцьку.
Дещо відстає від нього потужністю «Запорожець» із Сум – в нього «лише» тисяча к.с. Щоправда, від «Запорожця» залишилась тільки назва, адже будували авто спочатку на базі спарених двигунів від спортбайків, а згодом взяли за основу двигун від «Шелбі».
Швидкість і потужність цих авто настільки велика, що звичайні гальма тут просто не справляються – гальмують ці авто, викидаючи спеціальні парашути.
Завітав до Луцька і гість з Донецька Олексій Захаров на Shelby Mustang GT. Таких авто всього тисяча у світі, проте Олексію цього здалось замало – потужність «Мустанга» від підняв до 800 кінських сил.
На новенькому Chevrolet Camaro приїхав зі Львова Володимир Козачок. Лише декілька днів тому йому зібрали новий мотор на тисячу «коняк», який зараз лише обкатують.
Тому, зі слів пілота, їхати «на всі гроші» він поки не готовий. Тим не менше, без місця на подіумі Володимир Козачок не залишився.

Дещо не щастило з технікою власнику найпотужнішого вуличного автомобіля України, чемпіону України Ігорю Коряці. Через перегрів і відмову щеплення його Nissan GT-R не показав всього потенціалу. Хоча одиночний заїзд Ігор провів блискуче.

Проте найбільш видовищними були заїзди в класі PRO Unlimited – тут змагаються автомобілі без обмежень в потужності.

Справжня битва розгорнулась між поляком, чемпіоном Німеччини і Польщі Мартіном Блаутом за кермом Chevrolet Camaro V8 Bi-Turbo 4x4 та чемпіоном Румунії та Європи Ігорем Врабіє за кермом надпотужного Nissan GT-R на прізвисько «Ґодзілла».
Ігор стабільно демонстрував хороші результати, проте поступився на секунду Мартіну.
Родзинкою змагань став заїзд дрегового монстра на 4 тисячі «коняк» проти «Запорожця», в якому близько тисячі к.с. Попри прогнози вболівальників, в заїзді переміг саме «Запорожець», адже луцька «бетонка» аеродрому зовсім не підходить під слікові покришки. Для таких авто потрібен спеціально проклеєний дрег-стріп, тому Андрій Кравченко часто виступає саме за кордоном.
Зрештою, золото найпрестижнішого та найпотужнішого класу виборов поляк Мартін Блаут на «Камаро», срібло – за Володимиром Соловченком та його «ЗАЗом», а бронза – у власника найпотужнішого вуличного автомобіля України Nissan GT-R Ігоря Коряки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus