USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дахи луцьких будинків покриватимуть сміттям. ВІДЕО

28 Серпня 2008 16:56

Сміття стане не відходами людського побуту, а сировиною. Така економічна вигода випливає із запровадження роздільного викидання сміття. Про це розповів заступник Луцького міського голови, директор департаменту ЖКГ Владислав Стемковський під час наради на ТзОВ «Вторма-Луцьк», – повідомляє репортер «Волинських Новин».

Із пластикових пляшок, як уточнив директор ТзОВ «Вторма-Луцьк» Микола Петровський, можна виготовляти черепицю, шифер, ті ж самі контейнери для сміття та багато іншого. Відповідно, відходи варто не звозити на полігон у село Брище, а використовувати у виробництві, що сприятиме розвитку економіки. Такий підхід до справи, за словами пана Стемковського, має дві позитивні сторони: економічну та естетичну.
 
З покращенням добробуту громадян, підкреслив директор департаменту ЖКГ Луцької міськради, зростає кількість твердих побутових відходів. Коли ж нічого не робити й ігнорувати досвід розвинутих країн, то це призведе до того,  що незабаром доведеться шукати нове сміттєзвалище. А не кожна сільська рада погодиться на забруднення власної території.
 
Звичайно, для реалізації цього проекту потрібно буде налагодити співпрацю з жителями міста та переконати їх у необхідності розділення сміття. Тому цю ідею потрібно пропагувати дітям ще зі школи.
 
Однак існують і ніші складнощі. Керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків жаліються Владиславу Стемковському, що вже розділене сміття утилізовують разом, в одній купі. Тоді ця робота просто не має сенсу. Тому головний господарник міста зазначив: варто подумати над вирішенням цієї проблеми, інакше це вб’є усі поривання громадян сприяти практичній утилізації сміття.
 
Також існує питання закупівлі сітчастих контейнерів для пляшок-ПЕТ. Як розповів пан Петровський, один заводський контейнер коштує приблизно півтори тисячі гривень. А для Луцька їх потрібно щонайменше 600-700 Однак ТзОВ «Вторма-Луцьк» схиляється до виготовлення власних контейнерів, оскільки їхня собівартість є вдвічі дешевшою.
 
На даному етапі міська влада активно сприяє у впровадженню цих контейнерів. Тому генерального директора концерну «Основа» (місто Київ) Костянтина Куліча приємно вразило те, що Луцьк так активно підключився до запровадження програми розділення сміття, оскільки чимало міст сприймають цю ідею вороже.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Серпня 2008 16:50
а стем в прев’ю - нігра-нігрою.
Анонім Показати IP 1 Вересня 2008 07:58
Правильна назва компанії, яку представляв тут Кулініч - концерн "Основа Папір". Уважніше, панове. До речі ця фірма - співзасновники нашої ВТОРМИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus