USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Давайте поїдемо до мене, вип'ємо по 100 грамів»: водія BMW X5, який у Луцьку п’яним збив жінку та втік, посадили на 7 років

7 Липня 2023 16:02
Сім років за ґратами проведе водій BMW X5, який п’яним збив жінку поблизу «Променя» та втік з місця ДТП. Коли його затримували неподалік від Луцька, чоловік пропонував поїхати до нього та випити 100 грамів, аби зам’яти питання.

Вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Смертельна ДТП трапилася 14 серпня на проспекті Василя Мойсея. П’яний водій BMW X5 Микола Б. рухався зі швидкістю 66 кілометрів на годину, перевищивши максимальну швидкість у межах населеного пункту, що становить 50 кілометрів на годину. Він не зреагував на зміну дорожньої обстановки та наїхав на жінку, яка перебігала проїзну частину зліва направо відносно напрямку руху автомобіля.

Від отриманих травм потерпіла померла на місці ДТП, а керманич втік, однак через десять хвилин його спіймали у селі Забороль. У крові водія виявили 2,6 проміле алкоголю.
Про водія BMW відомо, що він пенсіонер та має інвалідність другої групи. Чоловік розповів на суді, що того дня вживав горілку з товаришем. За кермо він не збирався сідати, його повинен був забрати син. Але все-таки він керував авто. Поблизу ТЦ «Промінь» Микола Б. їхав на зелений сигнал світлофора. Потерпілу помітив приблизно за 20-25 метрів, але відразу не зміг загальмувати, оскільки від природи у нього трохи занижена реакція.

Обвинувачений відзначив, що зліва від нього по зустрічній полосі їхали інші автомобілі, які перешкоджали побачити потерпілу. Жінка рухалася дуже швидко, і в цей момент відбувся наїзд. Водій вказав, що поїхав з місця ДТП, бо відчував шок та страх. Зупинився лише на блокпосту в селі Забороль, де в нього піднявся тиск.

Микола Б. заперечив, що швидкість його руху становила 66 кілометрів на годину. Він хотів бути присутнім на слідчому експерименті, але в призначений день не зміг, а слідчий відмовився перенести. Намагався зустрітися з потерпілими, висилав їм гроші, але вони не захотіли. Позови потерпілих по відшкодуванню моральної шкоди обвинувачений визнав частково – по 100 тисяч гривень.

Суд вважав такі свідчення Миколи Б. надуманими та такими, які суперечать даним, встановленим під час судового розгляду.

Один з чергових блокпоста у селі Забороль, який брав участь у затриманні Миколи Б, розповів, що водій BMW робив вигляд, що не розуміє, чому його затримують. Він говорив: «Нащо цей цирк, давайте поїдемо до мене, вип`ємо по 100 грамів та закриємо це питання».

Суд, дослідивши докази та вислухавши свідків, дійшов висновку, що вони повністю підтверджують вину Миколи Б. Чоловік та дочки потерпілої просили призначити йому максимальну міру покарання.

Врахувавши обставини справи, суд призначив Миколі Б. покарання у виді семи років позбавлення волі. Протягом цього терміну він не матиме права керування транспортними засобами. Також суд стягнув на користь потерпілих по 250 тисяч гривень моральної шкоди та витрати на правничу допомогу. Загальна сума – понад 815 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
джем Показати IP 7 Липня 2023 18:42
"від природи у нього трохи занижена реакція" - цитата дня)
dmd Показати IP 8 Липня 2023 01:05
Дожив до поважних літ, а по факту старе мудило на бнв, п'яний вбивця
Ага Показати IP 9 Липня 2023 01:19
Навіть тут якісь нестиковочки. Боокпосту в Заборолі немає і не було, блокпост в Луцьку, на Володимирській. На фото Бмв в самому селі забороль, в кармані в районі сільради чи стадіону. То де насправді його затримували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus