USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дайджест Хай-так! Чекайте на Windows 9 у 2014-ому році

14 Березня 2013 15:06
Wi-fi вимикачі, лікування раку мозку за допомогою жиру, новий грамофон на blue-tooth, багаторазові ракети та новий Windows 9. Новинки світу науки й техніки, нові технології, винаходи, цікавинки - все це у рубриці «Хай-так!»

Wi-fi допоможе керувати побутовими приладами


Сучасна людина всюди оточена вимикачами. Необхідно клацнути ними декілька разів для того, щоб увімкнути світло, вентилятор чи кондиціонер. Нічого складного в цьому не немає, але набагато зручніше було б робити все це за допомогою одного пристрою. Таким гаджетом є Ube Wifi Smart Dimmer.

Цей безпровідний пристрій підключається до домашньої мережі Wi-fi, за допомогою якої можна керувати побутовими приладами. Так, сенсорна панель на лицьовій стороні пристрою дозволяє регулювати рівень освітлення простим рухом пальця, завдяки тачпаду. При необхідності можна налаштувати й інші функції, Ube підтримує також жестові команди. Наприклад, можна намалювати на тачпаді букву «W», щоб включити або відключити систему поливу газону, або букву «A», щоб включити або відключити сигналізацію. Зараз автори проекту Ube Wifi Smart Dimmer збирають інвестиції на порталі Kickstarter, де можна оформити попереднє замовлення на пристрій за 49 доларів США.

Жирова тканина людини допоможе боротися з раком?



Група дослідників з Університету імені Джона Хопкінса упевнена, що стволові клітини, зібрані з жирової тканини самого пацієнта можуть допомогти ефективніше слідкувати за розвитком ракових кліток у мозку людини. Учені пишуть, що такі стволові клітини володіють природженою здібністю до пошуку пошкоджених кліток і тим самим можуть полегшити завдання ефективніше боротися з раком мозку.

«Простіше кажучи, МСК (мезенхимальні стволові клітини) – це такі «розумні пристрої», які можуть відстежувати ракові клітини», – говорить голова дослідження Альфредо Квінон-Інохоса (Alfredo Quinones-hinojosa).

«Найбільша проблема при раку мозку – це поширення ракових кліток. Навіть якщо ми видаляємо пухлину, деякі клітини все одно від нас ховаються і зрештою утворюють новий осередок ураження у іншому місці», – додає він.

«Наше дослідження показує, що рано чи пізно можна знайти спосіб змусити здорові клітки пацієнта самим шукати уражені клітки і знищувати їх. Це по суті - новий рівень медицини», – підсумовує Альфредо.

Ще одним плюсом такої можливості лікування є те, що забір відбувається безболісніше і безпечніше для самого пацієнта. А з фінансової точки зору цей процес - менш витратний.

Bluetooth-грамофон для любителів стилю ретро



Дизайн грамофонів не зазнав серйозних змін із 19 століття. Таким чином, цей пристрій для програвання музики можна вважати ледь не зразком стилю ретро. Незвичайний музичний bluetooth-програвач Gramovox виконаний якраз у такому стилі.

Це великий металевий ріг на дерев'яній платформі. Музика на Gramovox передається виключно по безпровідному каналу Bluetooth, відтворювати музику з фізичних носіїв на зразок грамплатівок пристрій не уміє.

Творці незвичайного програвача не повідомляють подробиць про ціну пристрою і можливі терміни виходу на ринок, більш того, Gramovox поки знаходиться на стадії розробки. Імовірно, випустять його в третьому кварталі цього року.

Вчені будують багаторазові ракети



Голова Tesla і SPACEX Елон Маськ декілька днів тому пролив світло на деякі розробки, якими на даний момент займається SPACEX. Як з'ясувалося, інженери компанії зайняті будівництвом ракет, що можуть бути використані повторно. Як багато разів відзначав Маськ, «одноразовість» ракет — серйозна перешкода, яка заважає людству стати космічною цивілізацією. Вартість одноразової ракети теж гальмує розвиток космічного туризму.

Просто уявіть, що кожен раз, коли ви хочете доїхати або долетіти з одного пункту в інший, вам довелося б купувати новий транспорт, а старий - викидати. Так само і багато підприємств, які сповна можуть займатися вивченням космосу на комерційній основі, не бачать рентабельності в будівництві одноразових ракет і розробках систем освоєння інших планет і астероїдів, коли для зворотної дороги доведеться будувати нову ракету.

Маськ відзначає, що паливо і кисень практично нічого не коштують в космічній подорожі. Витрати на цих два необхідні елементи складають всього 0,9% від загальної вартості ракети. Якщо SPACEX удасться створити ракету для багаторазового використання, «вартість космічного перельоту впаде мінімум в сто разів». Маськ говорить, що основна мета SPACEX — вивести людство за межі Землі і зробити людей «мультипланетарним видом». Люди не користуються одноразовим транспортом, чому б не зробити ракети більш живучими?

Незабаром вийде Windows 9?



Ходять чутки про те, що нову операційну систему Windows 9 можуть випустити в листопаді 2014 року. Ці чутки зрештою можуть підтвердитися. У Microsoft наразі відкрилася вакансія, яка натякає на те, що нову операційну систему вже розробляють.

Портал Msftkitchen.com оприлюднив інформацію, згідно з якою Microsoft шукає інженера-розробника Bing для роботи з Windows 9.

«Золотий партнер Microsoft», компанія Isoftstone, повідомила, що великий проект пов'язаний з Windows Phone 8 і 9 швидше за все побачить світ у наступному році.
Отже, Microsoft може випустити першу бета-версію Windows 9 у січні 2014 року, RTM версію – у жовтні, а повну версію надати у продаж в листопаді, тобто, після майже двох років з моменту релізу Windows 8.

Бібліотеки у підземці



Поїздка в метро може виявитись нудною та втомливою. Наприклад, на більшості гілках нью-йоркського метро відсутнє підключення до інтернету. Що залишається? Слухати музику або ж читати книгу. Що ж робити тим, хто не встиг запастися чтивом перед поїздкою? Відповіддю є концепт Underground Library, який запропонувала Нью-Йоркська публічна бібліотека.

Згідно із задумкою, у вагонах метро розміщуються маленькі віртуальні бібліотеки, доступ до яких здійснюється за допомогою технології зв'язку ближнього поля, NFC. Метою концепту є відновити моду на читання і повернути людей в бібліотеки. Побачивши постер у вагоні метро, пасажир підходить до нього і проводить смартфоном по активній зоні NFC, яка відкриває безкоштовний доступ до колекції фрагментів найвідоміших бестселерів і класичних книг.

Перших десяти сторінок книги зазвичай виявляється достатньо для того, щоб скоротати час в метро. Коли ж фрагмент закінчується, користувач бачить запрошення в Нью-Йоркську публічну бібліотеку, де можна узяти цю ж книгу повністю в натуральному, тобто паперовому вигляді.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus