USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Дбають про побут по черзі: як переселенці облаштувалися в ліцеї на Волині

26 Травня 2022 21:14
Ліцей у Княгининку почав приймати родини переселенців з середини березня. Готові забезпечувати людей житлом в гуртожитку до кінця воєнного стану, розповіла Суспільному заступниця директора навчального закладу Людмила Возняк.

Скільки родин нині живуть в ліцеї не розголошують в цілях безпеки.

Зі слів Людмили Возняк, задля комфорту проживання переселенці допомагають працівникам закладу із приготуванням їжі, пранням та прибиранням.

На кухні готує обід Людмила Авхутська. Жінка приїхала на Волинь з Авдіївки.

«Там дуже бомбили, на підлозі лежали, боялися і все. То ж виїхали звідти. Сказали, що вікон вже немає там, але поки стоїть. Хоча сьогодні ще не знаю», – розповідає жінка, готуючи обід. Сьогодні в меню: борщ, гречка з курятиною та компот.
Кухарка Людмила Сьомкіна розповіла: щоб в гуртожитку та на кухні був порядок – кожен має своє місце: «Підписували кімнатки, яка кількість людей і ставимо на столики, кожен знає своє місце, де буде харчуватися. Для тих, хто має діабет – готуємо окремо».

Свої правила встановили і в пральні.
Житель Донеччини Олег Дембровський прибирає у одному з блоків гуртожитку. Каже: кожен, хто живе в ліцеї – по черзі дбає про побут та комфорт.
Із переселенцями працює психолог індивідуально та в групових заняттях. Для дітей працівники ліцею організовують творчі гуртки та мистецькі заходи, які проводять у місцевому будинку культури.
Приймати в закладі переселенців вирішила педагогічна рада. Як розповіла заступниця директора Людмила Возняк, орієнтуються на допомогу сім’ям з дітьми.
Нині ліцей шукає кошти, щоб завершити облаштування укриттів. Людмила Возняк розповіла: орієнтовна вартість ремонту – мільйон гривень. Додає: як заклад буде працювати з нового навчального року, ще не знають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus