USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Де і коли в Луцьку облаштують ветеранський хаб

29 Листопада 2023 12:00
Ветеранський хаб у Луцьку облаштують на вулиці Сергія Климчука (колишня вулиця Бенделіані, - ред.). Він буде розташований у приміщенні площею 1000 кв. м. Там будуть просторі зали для навчань і майстер-класів, кімнати для занять із психологом, куточки надання послуг ЦНАПу і департаменту соцполітики.

Питання створення ветеранського хабу обговорили 29 листопада на сесії Луцької міської ради. Зокрема, депутати розглянули проєкт рішення про надання виконавчому комітету Луцької міської ради дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності на вулиці Бенделіані, 7 у Луцьку.

Читати ще: У Луцьку спрямують не менш як 500 млн із бюджету громади на закупівлі для армії

Як розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, розглядали різні приміщення, площі під ветеранський хаб, але після спілкування з військовими зупинилися саме на вулиці Бенделіані, 7. Адже майбутній хаб має містити великі зали для проведення навчань і майстер-класів, декілька кімнат психологів і для індивідуальної, і для групової терапії, куточки ЦНАПу і департаменту соцполітики для надання послуг на місцях, тренажерний зал, кімнати для тенісу чи більярду, дитячу зону, безалкогольне кафе тощо.

«Тобто ідеться про приміщення площею не менше як 1000 кв. м. Немає приміщень такого розміру в центрі. До того ж, ми враховували доступність до громадського транспорту, наявність зручного доїзду, парковки. Це приміщення на Бенделіані визнано оптимальним. Там зупинка громадського транспорту в межах 20 метрів, велика територія, парковка», – сказав мер.

Невдовзі буде виділено кошти на розробку проєктку-кошторисної документації. Як тільки документи будуть готові міськрада оголосить тендер на будівництво.

Хаб очолить радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський.

Допоки хаб не запрацює, запропоновано знайти тимчасове приміщення для надання базових послуг ветеранам.

Нагадаємо, у бюджеті громади на наступний рік передбачили кошти на будівництво ветеранського хабу в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тур Показати IP 29 Листопада 2023 12:40
що таке той "ХАБ", якщо українською
До Тур до Тур Показати IP 29 Листопада 2023 16:25
Українською - Центр, Вузол.
123 Показати IP 29 Листопада 2023 16:18
А хіба ту бенделіані ще не перейменували ??? Та скільки можна тягнути ???
Л Показати IP 29 Листопада 2023 21:34
А де Центр первинної медичної допомоги буде? Це його адреса. Там вільного приміщення нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus