USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Де на Волині виявили небезпечні для купання водойми

6 Червня 2016 14:48
Невідповідність води бактеріологічним показникам у десятки разів виявили на декількох пляжах Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 червня.

Як повідомила начальник Головного управління Держсанепідемслужби у Волинській області Наталія Янко, вода у літньому таборі у селі Зимне Володимир-Волинського району за результатами проб не відповідає бактеріологічним показникам. Жодних заходів для усунення цього не було зроблено.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, якщо відповідні рішення не будуть прийняті і питання не будуть узгоджені, він буде змушений дати розпорядження про закриття цього оздоровчого закладу. Він закликав владу об’єднаної територіальної громади та Держсанепідемслужбу до кінця тижня узгодити відповідний план дій.

Серед інших нестандартних ситуацій, зі слів Наталії Янко, невідповідність води на пляжах Волині нормам. Так, вода річки Турія в акваторії Ковельського міського пляжу, де клінічний норматив перевищений за бактеріологічними показниками у 48 разів. Виявлена умовно патогенна мікрофлора кішківника людини, що свідчить про фекальне забруднення. Інформацію про це надали міському голові, з закликом привести міський пляж у відповідність. Наталія Янко наголосила, що потрібно здійснювати щомісячний моніторинг безпечності води, втім, деякі власники пляжів вирішили цього не робити. Це, зокрема, Соловичівська сільська рада (село Велимче) та Турійське ЖКП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus