USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.16 10.34

Де у Луцьку ремонтують дорожнє покриття

29 Січня 2024 18:30
Зима – проблемне міжсезоння у сенсі утримання доріг. У цей період головне завдання комунальних служб: не допустити збільшення проблемних ділянок за період, коли заморозки чи потепління сприяють утворенню ям, вибоїн тощо.

Тому представники департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради систематично проводять обстеження вулично-дорожньої мережі, фіксують недоліки для забезпечення стислих термінів проведення ремонту. Станом на 29 січня латання шляхів відбувається на вулицях Львівська, Ківерцівська, проспект Відродження, інформує пресслужба міськради.

Якщо в теплу пору року ремонт здійснюється гарячим асфальтуванням, то узимку – вибоїни латають холодним асфальтуванням.
Читати ще: У волинському виші ремонтують пошкоджені на війні безпілотники і тепловізори

Холодний асфальт – це багатокомпонентний матеріал, який містить дрібнозернистий щебінь, органічні кислоти, пластифікатори, полімери. Набування ним міцності відбувається не за рахунок охолодження поверхні, а в результаті випаровування вуглеводнів при контакті з повітрям, шляхом хімічної реакції.

Роботи, зазвичай, виконуються до температури повітря −7 С. Пріоритет надається магістральним вулицям та вулицям, де курсує громадський транспорт. Холодний асфальтобетон та ремонтну карту попередньо розігрівають та ущільнюють за допомогою дорожніх «котів» або вібраційних плит.

Читати ще: Мер перевірив, як у Луцьку ремонтують прибудинкові території

Одна бригада вдень виконує робіт до 30 м2. А загалом натепер у Луцьку працює до 4 ремонтних бригад. Цікаво, що при атмосферних опадах роботи не проводяться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus