USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де волиняни можуть отримати протитуберкульозну допомогу

23 Березня 2016 12:45
На Волині – низка спеціалізованих лікувальних закладів, у стінах яких хворі на туберкульоз можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Про це стало відомо під час прес-конференції до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, що відбулась 22 березня, в залі колегії управлінні охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації.

Так, протитуберкульозна медична допомога населенню області надається на базі Волинського обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання, до складу якого входять: Волинський обласний протитуберкульозний диспансер, Луківська, Хотешівська та Поворська тублікарні (540 ліжок, що складає 5,2 місця на 10 тисяч населення); обласний дитячим протитуберкульозним санаторієм «Згорани» (150 ліжок), протитуберкульозний санаторій для дорослих «Колки» (100 ліжок) та фтизіатричними кабінетами при районних та міських лікарнях. Стаціонарно лікуються хворі на туберкульоз із бактеріовиділеннями, із тяжкою супутньою патологією, ті, які потребують оперативного втручання, а також паліативні та діагностичні хворі. А ось при припиненні бактеріовиділення хворі мають змогу лікуватись в амбулаторних умовах або санаторно-курортно.

Зі слів волинських медиків, як на стаціонарному так і на амбулаторному етапі лікування протитуберкульозними препаратами безкоштовне.

Незважаючи на певні досягнення у боротьбі із туберкульозом, епідеміологічна ситуація залишається напруженою.
Зі слів медиків, на території Волинської області існує загроза зростання туберкульозної інфекції в зв`язку із поширенням мультирезистентних форм туберкульозу та поєднаної патології туберкульозу з ВІЛ-інфекцією та СНІДом.

Мультирезистентний туберкульоз – це найбільш небезпечна форма туберкульозу, при якій мікобактерії туберкульозу стають стійкими (несприйнятливими) як мінімум до двох найбільш важливих протитуберкульозних препаратів: ізоніазиду та рифампіцину.

Також зростання рівня захворюваності на туберкульоз волинські медики пов’язують зі збільшенням кількості внутрішніх переселенців та погіршенням соціально-економічної ситуації. Це потребує продовження реалізації відповідних заходів програми боротьби із захворюванням на туберкульоз в області, забезпечення контрольованого лікування та використання арсеналу протитуберкульозних препаратів в стаціонарних та в амбулаторних умовах, покращення співпраці із товариством Червоного Хреста та залученням неурядових організацій, соціальна підтримка хворих.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про регіони Волині, де медики зафіксували найбільшу кількість хворих на туберкульоз. Також на сайті йшлося про те, що у волинян почали частіше виявляти туберкульоз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus