USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Де саме і скільки заробляють волиняни в Польщі

4 Березня 2010 15:51
Сьогодні в сусідній Польщі найбагатший вибір роботи для наших громадян, - кажуть у кадрових агенціях. Хоча пропозицій у минулому році від польських роботодавців було втричі менше.
Травень-червень – перші місяці збору врожаю. Тож саме на ці місяці очікується найбільший наплив заробітчан, - пише газета «Відомості.ua».
Директор луцького кадрового агентства Людмила Буховцева розповідає, що зараз вони готують людей для збору шампіньйонів.
«На такій роботі вдається заробити п’ять тисяч гривень, а то й більше. Крім цього, агентство пропонує роботу водіїв, трактористів, слюсарів і кухарів у пересувний луна-парк. Заробітна плата у водіїв – шість тисяч гривень у місяць, Але в їхні обов’язки входить обслуговування, монтаж і демонтаж атракціонів», - розповідає Буховцева.
Працівниця ще одного агентства Наталія каже, що впродовж року пропонують вакансії опікунок, покоївок і помічниць кухарів у дитячі пансіонати та в пансіонати для психічно хворих людей. Хоча й зарплату платять доволі пристойну – 1600 злотих (близько п’яти тисяч гривень). Робота важка, один день в тиждень вихідний і проживання за свій рахунок.
Для чоловіків у Польщі доволі багато роботи. Особливо тепер, коли йде активна підготовка до Євро-2012. Бетонярів, арматурників, токарів і навіть керівників будівельних бригад запрошують польські роботодавці. Платня – 10 злотих на годину, за місяці вдається заробити до тисячі доларів.
Та заробітчанин із Ківерців Григорій каже, що за тисячу доларів на заробітки не хотів би їхати.
«Уже кілька років підряд ми їздимо до Росії. І штукатурили, і заливали бетон, мурували стіни. Хоча й важко, але в місяць можна заробити до двох тисяч доларів. Але тепер в Росії, як і в нас, будівництво скоротилося, роботи немає», - розповідає заробітчанин.
Директорка кадрового агентства Людмила Буховцева застерігає: не все так радісно.
«Працювати треба, ще й важко працювати, щоб заробити копійку. Звісно, якщо безвихідь і стоїть дилема: або щось, або нічого, то краще вибрати перше і їхати на заробітки. Якщо ж є змога заробити хоч якісь гроші у себе на Батьківщині – не треба їхати в далеке зарубіжжя. Краще, як у себе вдома, не буде ніде», - зазначає Буховцева.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus