USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 200 тисяч українців постраждали від сучасного трудового рабства

8 Травня 2018 23:49
За даними Міжнародної організації міграції, від сучасного трудового рабства за роки Незалежності постраждали майже 230 тисяч українців.

Більшість з них – це нелегальні мігранти. Про це повідомляє сайт «24» з посиланням на телеканал «Україна».

Важка і понаднормова робота, низька зарплата, погані умови для життя, брехня роботодавців, приниження і постійні образи. А іноді навіть робота без паспорта. Українців на заробітках може очікувати і таке, йдеться в матеріалі журналістів.

«Багатьох (поляків, – ред.) бісить те, що, наприклад, вони працюють на тій же роботі, де працюють українці. Якось так. Їх це трошки ніби гнітить, і тому вони іноді виявляють свою агресію. Чи не вітаються з вами або якось дивляться косо. Ну якось так. Неприємно, звичайно», – розповів заробітчанин в Польщі Ігор Рашковский.

Хоча погані взаємини з колегами не найстрашніше, розповідають працівники. Брату Рашковського, який три тижні пропрацював в компанії, взагалі не заплатили.

Ігор Рашковский, який працював у Польщі каже, що крім нього таких ще було людей 15. Їм говорили – що так, так, я роблю документи, так, так, я роблю, але нічого не зробили.

«І так більшість наших приїжджає, і їх годують там обіцянками. Але насправді люди не знають, як це перевірити. І потім виявляється, що вони працювали нелегально», - додає заробітчанин.

За словами експертів, опинитися нелегальним працівником за кордоном – і є трудовим рабством.

«Є країни, які не дуже відкриті для трудових мігрантів. І вони намагаються використовувати різні напівлегальні схеми. Фірма, яка, наприклад, знаходиться в Польщі, наймає робітників відповідно до законодавства, польського законодавства, а потім цих робочих перевозять в іншу країну, і вони працюють в цій країні», – розповіла в матеріалі аналітик Центру дослідження суспільства CEDOS Олександра Слободян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus