USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дебальцеве: є оточення чи ні?

16 Лютого 2015 17:11
Після початку перемир'я на основі Мінських домовленостей, за подіями довкола Дебальцевого, де останнім часом точились найбільш запеклі бої, пильно стежать не лише в Україні, але й за кордоном. Зокрема учасники переговорів канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд. Про це інформує Українська правда.

Ставки дуже високі. В "ДНР" заявили, що припиняти вогонь у напрямку Дебальцевого не збираються. "Ми припинили вогонь на всій території "ДНР", виключаючи внутрішні райони - Дебальцеве. У мінських угодах про Дебальцеве немає ані слова. Ми будемо блокувати всі спроби прориву. Я віддав наказ", - заявив лідер "ДНР" Олександр Захарченко.

Бойовики вже давно говорять, що цей район ними оточений. До своєї мети вони наблизились в останні два дні, коли нібито захопили Логвинове. Останні декілька днів точиться дискусія навколо того, хто саме контролює це місце - в Штабі АТО не відповідають на це питання однозначно, а координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук запевняє, що наразі Логвинове є нейтральною територією.

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що населений пункт Логвинове, розташований в декількох кілометрах від Дебальцевого, контролювали російські військові, але з настанням перемир’я його віддали проросійським козакам. "Ці так сказати "воїни " включили дурачка і кажуть, що ніякого перемир'я ні з ким не підписували, тому нікого в Дебальцеве не пустять, а якщо хтось спробує проїхати, відкриють вогонь на ураження. У мене особисто немає ніяких сумнівів, що цей сценарій узгоджений з росіянами ", - розповів губернатор.

У будь-якому разі, питання, хто саме контролює Логвинове, не настільки важливе, оскільки сил для безперервного контролю всієї траси у нас немає.

Комбат Cемен Cеменченко своєю чергою повідомляє про "оперативне оточення" району навколо Дебальцевого - наразі ніхто повною мірою не здійснює контроль над трасою М-03.

Але сили АТО контролюють дорогу місцевого значення на сході від траси. За кілька годин до перемир’я Семенченко зазначив: "Протягом декількох днів терористи намагалися перерізати всі комунікації ВСУ, розтягнувши від Вуглегірська до Логвинове. Намагалися піти далі, але їм спалили купу техніки і план "Барбаросса" провалився№. Ті ж самі дані, за станом на неділю, були й у журналіста Юрія Бутусова.

Тим часом, у штабі АТО повідомили про плани бойовиків захопити Дебальцеве, прикриваючись перемир’ям, вже до кінця 15 лютого. Олександр Захарченко запропонував українським силовикам, що перебувають у районі Дебальцевого, покинути район без зброї і техніки.

Вчора весь день під Дебальцевим бойовики з танків обстрілювали позиції сил АТО, які утримує батальйон "Кривбас", повідомив виконувач обов'язків речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. "Але у нас позиція чітка. Наші бійці зайняли позиції і стоять там, де й були. По тих, хто наступає, працює наша артилерія. Є наступ бойовиків і є відповідна реакція", - додав Селезньов.

За станом на понеділок, з початку режиму "припинення вогню" бойовики 112 разів атакували сили "антитерористичної операції", 88 разів з яких - по Дебальцевому та навколишніх селищах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus