USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Дефолт на горизонті: що вирішить долю економіки України в 2018 році

29 Грудня 2017 15:04
Сумнівні бюджетні показники, передвиборчий популізм, великі виплати за зовнішніми боргами і пауза у співпраці з МВФ - з такими даними Україна завершує 2017-й і входить в 2018 рік.

У формулі української економіки наступного року великі ризики, низька довіра з боку кредиторів і дві невідомих - на початку року Україна може програти або виграти в двох міжнародних судах кілька мільярдів доларів, пише newsone.ua.

Експерти розповіли, які події можуть вплинути на українську економіку в 2018 році і чому від неї не варто чекати якісного ривка.

Андрій Новак, голова Комітету економістів України:

- У 2018 році буде кілька важливих економічних подій і процесів. На стику першого і другого кварталів буде визначено, чи виділить МВФ транш в 2018 році, чи продовжить він співпрацю з Україною.

Без нових валютних вливань Україна, якщо не в 2018-му, то максимум в 2019 році буде змушена оголосити дефолт держбюджету через нездатність забезпечувати зовнішній борг. На 2018-2020 рр. випадає пік зовнішньоборгових виплат. Сумарно за формулою 20 + 5 млрд дол. З них 20 млрд - це державний і гарантований державою борг, а ще 5 млрд - це борги державних підприємств. Якщо держпідприємства будуть не в змозі їх виплачувати, доведеться це робити з держбюджету.

Уряд запланував подальшу штучну девальвацію гривні до 30,1 грн за дол. В 2018 році. Якщо помножити на цей курс боргові зобов'язання, то з'ясується, що більше третини держбюджету доведеться витрачати на обслуговування боргу. Це неможливо. Так що на стику першого і другого кварталу буде вирішуватися, чи може настати ризик дефолту в 2019 році.

При цьому слід зазначити, що з грошима і траншами МВФ безпосередньо пов'язані гроші Євросоюзу. У 2017 році ЄС не дав останній транш в 600 млн євро як раз тому, що МВФ не надав транш в 1 млрд дол. До кінця цього року.

2018 рік передвиборний перед двома великими кампаніями - президентською і парламентською в 2019 році. Тому наступний рік буде періодом економічного популізму. Політики будуть змагатися в солодких обіцянках підвищення соціальних платежів. Це може збільшити кількість ризиків для видаткової частини держбюджету. Її можуть роздувати і збільшувати дефіцит.

Велике значення матиме те, чи стане 2018 й, нарешті, роком великої приватизації. На неї покладають великі надії в бюджеті-2018 в сумі 22,5 млрд грн доходів від приватизації. Якщо вона не відбудеться, цю суму можна сміливо додавати в дефіцит бюджету. Реальний дефіцит після цього складе близько 100 млрд грн. Це також може підірвати відносини з МВФ, оскільки для нього дефіцит - головний показник. Якщо він стає занадто великим, а тим більше неконтрольованим, Фонд припиняє співпрацю до тих пір, поки держава не збалансує бюджет.

Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера:

- Якщо активно проводитимуться реформи, то економічне зростання може бути збільшене. Відповідно, дефіцит бюджету зменшений, потреба в зовнішньому фінансуванні знижена, зайнятість населення підвищена, еміграція знижена, приплив інвестицій збільшено. У разі уповільненого темпу, як це було досі, зростання може бути 3%, як закладено в держбюджеті, залишаються ті чи інші проблеми з покриттям дефіциту, низькі притоки прямих іноземних інвестицій, що не перевищують показники цього року - 2-3 млрд дол. , інфляція в районі 12-15%.

Крім швидкості реформ потрібно спостерігати за співпрацею з міжнародними фінансовими інституціями. Перш за все, з МВФ, тому що без нього не буде закачування валюти за жодними іншими напрямами. Адже вимоги у всіх приблизно однакові, плюс до всього співпраця з ЄС йде в прив'язці до МВФ.

Без МВФ ми ризикуємо не побачити цих грошей з таких джерел, як Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку, ЄС. Тобто 1,8 млрд євро, які намагалися враховувати на наступний рік, ми ризикуємо не одержати.

В рамках співпраці з МВФ потрібно стежити за таким важливим параметром, як антикорупційна діяльність: посилення наявних антикорупційних відомств, введення антикорупційного суду. Він повинен відповідати вимогам, які обговорювалися українською стороною і міжнародними донорами і кредиторами.

Якщо співпраця з МВФ не буде відновлена, то Україна ризикує мати непокриту потребу в зовнішньому фінансуванні в районі 7 млрд дол. Доведеться йти на різке зменшення золотовалютних резервів і відкриватися під ризики кінця 2018-2019 рр. Утримувати фінансову стабільність буде вкрай складно. Я думаю, що ми не маємо права чекати, що в першому кварталі 2018 року співробітництво з МВФ буде відновлено до такої міри, що ми отримаємо транш.

Є два "чорних лебеді", які можуть прилетіти в січні-лютому наступного року.

Перший - остаточне рішення Лондонського високого суду по боргу Януковича (у 2017 році Високий суд Лондона відхилив аргументи України в позові по 3 млрд дол., які в 2013 позичив у Росії Віктор Янукович, а в січні суд розгляне апеляцію, - ред.) Я б припустив, що в базовому сценарії рішення буде проти нас. В цьому випадку я припускаю, що в 2018 році будуть підлягати до оплати мінімум 1,5 млрд дол: 1 млрд - третина від того, що ми зараз винні, 500 млн - відсотки, які ми не платили, плюс судові витрати. Це може суттєво змінити курсову ситуацію і ситуацію, пов'язану з фінансовою стабільністю.

Другий - рішення Стокгольмського арбітражу з приводу 2 млрд (28 лютого - граничний термін рішення арбітражу у справі "Нафтогазу" і "Газпрому" про транзит газу, - ред.) Мені здається, що це гроші, які теж будуть підлягати до оплати в 2018 році . Потреба покриття в України - 7 млрд, і з кожним "лебедем" вона збільшується. У 2019, коли ми увійдемо в пік політичного циклу, відкрита потреба може бути мінімум в півтора рази вище. Тоді тільки зовнішніх боргів нам потрібно буде повертати в два рази більше, ніж в 2018 році.

Борис Кушнірук, глава експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру:

- Швидше за все, буде 1,5-2% зростання економіки. Оскільки у нас сировинний тип економіки, він залежить майже виключно від зростання цін на зовнішніх ринках. Той, який ми там зараз спостерігаємо, в тому числі на нафту, тягне за собою подорожчання аграрної та металургійної продукції.

Україна входить в передвиборний рік, і вся риторика влади буде базуватися на тому, щоб підтримати доходи населення. У цьому сенсі не варто очікувати істотного скорочення бюджетних витрат.

Важливі питання, які мали б істотне значення, це перехід від податку на прибуток до податку на розподілений прибуток, земельна реформа, приватизація. З усього цього шанси в 2018 році є хіба що у приватизації. Що стосується податку на розподілений прибуток, я сподіваюся, що його приймуть хоча б з тим, щоб він запрацював в 2019 році. На першому етапі він призводить до певного зменшення доходів бюджету, тому це може стримувати владу від його впровадження. Адже в 2019 році потрібно буде витрачати гроші на збільшення доходів населення.

Це все, якщо не враховувати якісь несподіванки політичного і зовнішнього характеру. Тобто якщо не буде зовнішньої агресії, чи не буде світової дестабілізації. Якщо ми абстрагуємося від цих ризиків, в 2018 році я не чекаю нічого незвичайного.

Анна ГОНЧАРЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Грудня 2017 16:32
ЩО ВИРІШИТЬ ДОЛЮ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В 2018 РОЦІ --- невже ви не розуміете, тільки війна з Росіею спасе нашу владу, але вже полюбому нам кирдик.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus