USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Деякі підрозділи на непідконтрольній території. Як на Волині переселенцям відновити документи

21 Травня 2022 09:26
На Волині нині зареєстровано близько 70 тисяч вимушених переселенців. Дехто з них потребує не лише прихистку, а й відновлення втрачених документів.

Відновленням втрачених документів займаються фахівці Державної міграційної служби. Є такі звернення і до волинських підрозділів, зазначила речниця управління ДМС України у Волинській області Наталія Левчук.

З її слів, кожна історія – унікальна і потребує індивідуального підходу. Є громадяни, які, до прикладу, здали документи у себе вдома, але не встигли отримати до початку бойових дій. Якщо є можливість – документи можна переправити на Волинь і отримати тут.

«Вимушено переміщені особи звертаються до нас і за відновленням українських паспортів і закордонних. Є багато звернень у зв’язку з тим, що документи вони подали у органи ДМС, де ведуться активні бойові дії. Треба з’ясовувати, прийшли чи не прийшли документи. Адже якщо не отримав попередній паспорт, не можеш отримати інший. Усі випадки індивідуальні. Кожна заява обробляється окремо. Ми з’ясовуємо, чи можемо паспорт повернути. Якщо він ще не надрукований, а людина вже тут, то його перенаправляють на Волинь, щоб вона тут вже забрала», – пояснює вона.

Та є й складніші випадки, коли підрозділи ДМС перебувають на непідконтрольній території і зв’язок наразі з ними втрачений.

«Є області, де документи неможливо буде повернути. З ними інша схема. Скоріше за все ці документи будуть вважатися недійсними і знищеними в системі і будуть подаватися заново. Кожна заява розглядається окремо, бо не лише в кожній області різна ситуація, а й в кожному територіальному органі міграційної служби різна обстановка. Якийсь підрозділ – підконтрольний Україні, якийсь – ні і повернути документи неможливо», – зазначає речниця ГУ ДМС Волині.

Загалом відновлення документів може тривати від кількох тижнів, у складних випадках терміни вирішення питання важко спрогнозувати.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus