USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Делегація Гаазького трибуналу в Україні вивчить справи Майдану

12 Листопада 2014 13:27
Делегація Міжнародного кримінального суду прибула в Україну. Її представники уже зустрілися із Генеральним прокурором України Віталієм Яремою. Мета візиту - оцінка ситуації та обговорення інформації, яку 22 вересня 2014 року надала Генпрокуратура на підтвердження звинувачень щодо вищих посадових осіб України та притягнення їх кримінальної відповідальності у цьому Суді, - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Під час зустрічі сторони обговорили хід та результати розслідування кримінальних проваджень щодо подій, пов’язаних з розгоном мирних демонстрантів, заподіянням тілесних ушкоджень, а також вбивствами громадян у період з листопада минулого року по 22 лютого 2014 року.

Генеральна прокуратура підтвердила свою готовність до конструктивної співпраці з Офісом Прокурора МКС для встановлення істини у трагічних подіях, які відбувалися в Україні під час мирних акцій протесту.
Керівник відділу аналізу ситуацій Емерік Роже від імені Прокурора Міжнародного кримінального суду висловив вдячність за підтримку та сприяння у роботі місії МКС в Україні. Він також наголосив, що головна мета місії – зрозуміти, чи підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду ті злочини, які було скоєно в Україні під час акцій протесту з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

Довідково: 25 лютого 2014 року Верховна Рада України звернулася до Міжнародного кримінального суду з метою притягнення до кримінальної відповідальності у цьому Суді вищих посадових осіб України щодо передбачених статтею 7 Римського статуту МКС злочинів проти людяності під час мирних акцій протестів громадян, що мали місце в Україні у період з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

25 квітня 2014 року прокурор МКС Фату Бенсудо відкрив процедуру попереднього вивчення ситуації в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus