USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Демобілізовані бійці не складатимуть ЗНО під час вступу у виш

26 Червня 2015 20:38
Демобілізованим бійцям дозволили не складати ЗНО, а вступати до вищих навчальних закладів згідно з результатами іспитів, – інформує «ТСН».

У Міносвіти змінили правила вступу для демобілізованих. Про це йдеться в оприлюдненому прес-службою Міносвіти наказі «Про внесення змін до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році».

«Брати участь у конкурсі тільки згідно з результатами вступних екзаменів із конкурсних предметів у ВНЗ мають право особи, звільнені з військової служби у рік вступу до вищого навчального закладу», – йдеться у документі.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді ухвалили рішення, що учасники АТО не платитимуть військовий збір.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало список пільг, передбачених учасникам АТО. Зокрема, йдеться про 13 видів соціальних гарантій і пільг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Хлоп Показати IP 26 Червня 2015 20:54
Абсолютно неправильне рішення. Вступ до ВНЗ має бути для всіх на однакових умовах, а то виходить, що студенти, які володіють високими знаннями не зможуть здобути державне місце. Якщо надавати комусь переваги при вступі - то виключно на основі пільгових місць.
Згоден до Хлоп Показати IP 26 Червня 2015 21:48
Якщо абітурієнт ДЕмоБІЛізований - то це ще не означає, що він має всі необхідні знання для вступу і навчання в ВУЗі. Ця пільга явно лишня.
Анонім до Згоден Показати IP 26 Червня 2015 22:48
діти-чорнобильці, діти шахтарів, діти-інваліди , діти з сільської місцевості мають пільги по народженню, як лорди. А ці заробили пільги своєю кров"ю
Згоден до Анонім Показати IP 27 Червня 2015 02:35
Тоді давайте все ж розрізняти учасників АТО та учасників бойових дій в зоні АТО. Реальним учасникам бойових дій дійсно потрібно надавати усі можливі пільги. Вони герої, і вони це заслужили. А яким боком заслужив пільги, напр., завсклад в якійсь із в/ч, який пороху і близько не нюхав, зате барижив списаними продуктами і військовим одягом? Або писар, який всю службу просидів ср@ку в штабі? Всі вони теж рахуються учасниками АТО.
Mik (галицька миша) до Згоден Показати IP 27 Червня 2015 05:37
А ти, часом, нiколи не чув i не читав, що бомби та снаряди iнодi потрапляють i в штаби, i в склади? I несподiванi ворожi прориви теж бувають.
Mik (галицька миша) до Згоден Показати IP 27 Червня 2015 05:41
Ти служив, принаймнi, в мирнi часи? (Про АТО навiть не питаю.) Певно, не служив. От i не дозволяй собi кидати зневажливi натяки, коли йдеться про людей, якi виконали свiй обов'язок перед Батькiвщиною. А ще пораджу тобi вивчати рiдну мову й не писати "явно лишня".
Згоден до Mik (галицька миша) Показати IP 27 Червня 2015 14:49
Ну, по тому, як в тебе забомбив пукан, то видно ти один із тих, хто в армії всю службу на кухні м'ясорубку крутив, зате на гражданці рве тельняшку "Я в танке горел - я летчик!" Бомби в нього в склади попадають. Не сміши людей, знавець рідної мови.
Mik (галицька миша) до Згоден Показати IP 28 Червня 2015 12:02
Вiдповiдаю: я не молодик, я лiтня миша. I служив, коли ще iснував СРСР. Служити довелося у внутрiшнiх вiйськах МВС. Отже, танки, лiтаки - це не про мене. А як тобi - утрьох, з обмеженим комплектом набоїв - проти юрби "зекiв" суворого режиму? (Якi дотримуються не державних, а "злодiйських" законiв, не забувай!) А конвоювати з колонiї до райцентру (72 км, на всьому протязi - жодного села, жодного селища немає)?
Щодо бомби, тобто, щодо того, куди вона "вмiє" потрапляти... Запитай у тих, кому довелося брати участь у будь-яких вiйськових дiях! Або, навiть не воювати особисто, а перебувати у тих мiсцях, де вони тривають! Щодо рiдної мови... Не "лишня", а "зайва"!Ї
АС Показати IP 26 Червня 2015 21:39
Такі і вийдуть " спеціалісти".
до хлопа Показати IP 26 Червня 2015 21:44
то пошли свою дитину в АТО, а мне ховай
Mik (галицька миша) Показати IP 27 Червня 2015 05:45
Правильний наказ. Слiд звернути увагу, що йдеться не про "автоматичне" зарахування, а "згiдно з результатами iспитiв". Тобто, як зараховували ранiше.
Хлоп до Mik (галицька миша) Показати IP 27 Червня 2015 19:12
ЗНО дає обєктивний результат. А ці "іспити", я Вам скажу, це все дурня. Їх "скласти" за наявності "певних сприятливих обставин" може той, хто і таблички множення не знає.
Хлоп Показати IP 27 Червня 2015 19:02
Можливо хтось мене неправильно зрозумів. При вступі до університету із загальної кількості державних місць певна частина дається всім пільговикам. Тому якщо демобілозовані будуть при вступі конкурувати лише з пільговиками, то проблеми в цьому нема. А якщо дититна успішно завершила школу, немає жодної пільги і її омріяне державне місце відбере демобілізований, то це вже порушення принципу рівних можливостей у реалізації права на освіту. Вступ до ВНЗ має бути взагалі на основі знань.
Бармалєй до Хлоп Показати IP 27 Червня 2015 21:17
Я думаю, пільги потрібно забрати в усіх, крім тих , хто воював. Оця вся шайка-лєйка пільговиків і тягне Україну назад у совок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus