USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«День, який кує нашу перемогу»: курсанти військової кафедри луцького університету склали присягу. Фоторепортаж

29 Липня 2023 13:36
29 липня курсанти кафедри військової підготовки Луцького національного технічного університету урочисто присягнули на вірність народові України. Цьогоріч присягу склали присягу 73 майбутні офіцери, які через кілька місяців отримають військові звання молодших лейтенантів.

На урочистий захід завітали представники духовенства, влади, військові, рідні та близькі курсантів, які присягнули на вірність українському народові, пообіцяли обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність.
Помолившись та склавши присягу, майбутні офіцери приймали вітання від гостей та керівництва університету. Також для них підготували шоу бійці клубу козацьких бойових мистецтв «Герць».
Першою привітала курсантів ректорка ЛНТУ Ірина Вахович, побажавши їм мирного неба над головою.

«Дякую за ваш вибір, адже це вибір свідомих та патріотичних українців. Аби ваш шлях був успішним, вам потрібно мати віру та вміння. Є різні види навчання, але цей не має права на фальш, бо ви будете відповідати не лише за себе, а й за тих, хто поруч. Бажаю вам Божого благословення та легкого шляху», – сказала Ірина Вахович.
Також вітали майбутніх офіцерів народний депутат Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад та перший заступний голови Волинської ОДА Сергій Мовенко. Вони зазначили, що сьогоднішній день кує нашу майбутню перемогу, адже курсанти стануть офіцерами та в майбутньому будуть грозою для наших ворогів.
Насамкінець курсанти пройшли урочистим маршем та нарешті потрапили в обійми своїх рідних, які привітали їх зі складанням присяги після двох років навчання.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 29 Липня 2023 23:21
Відмазали від армії. Багато кафедральних воює. 20%. Для чого ця показуха?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus