USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку пропонують навчати військових журналістів, перекладачів і «політруків»

19 Вересня 2016 10:32
Навчання на військовій кафедрі у Луцькому національному технічному університеті розпочнеться з 1 жовтня. Наразі триває набір студентів. Але в області пропонують розширити кількість спеціальностей.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 19 вересня.

Так, згідно з інформацією, озвученою начальницею обласного управління освіти Людмили Плахотної, цього року в ЛНТУ розпочинає функціонувати військова кафедра. Нагадаємо, там мають готувати офіцерів запасу за трьома спеціальностями: танкісти, артилеристи і військові психологи. Вартість навчання - 7,1 тисячі гривень за рік, тривалість навчання - 2 роки.

Навчання розпочнеться з 1 жовтня, набір відбувається у кілька етапів. Під час першого етапу уже набрали 47 осіб. Завершується другий етап. Також 100 студентів виявили бажання проходити навчання на військовій кафедрі.

Проте голова ОДА Володимир Гунчик вважає, що військова кафедра в ЛНТУ має бути базовою для всіх вишів області. Крім того, він пропонує розширити перелік професій для офіцерів запасу на базі військової кафедри. Зокрема, пропонує крім психолога готувати там спеціалістів по роботі з особовим складом, («політруки»), військових перекладачів та військових журналістів.

Задля цього він запропонував організувати зустріч з ректорами волинських вишів усіх форм власності, аби напрацювати відповідні пропозиції до Міністерства оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 19 Вересня 2016 11:41
Політех інженерів неможе навчити, а тут в гуманітарку лізе. Вистачить вже безробітніх з ВДУ.
51 омбр Показати IP 20 Вересня 2016 10:39
Військово - навчальні заклади не завантажені.Багато там Турсумуратов навчить,хіба сбирати гроші.
відбувайло Показати IP 20 Вересня 2016 10:42
А готувати танкістів і артилеристів на пальцах чи на базі музею військової техніки- це круто ,політика відбути номер продовжується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus