USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

День міста у Луцьку пропонують перенести на весну чи осінь

11 Травня 2018 12:18
Декілька варіантів перенесення відзначення Дня міста, що наразі збігається з Днем Незалежності, розглянули члени двох комісій міськради: святкування у травні в день, коли загинули волинські військові на сході країни називають недоцільним.

Ініціативу владики Михаїла щодо перенесення Дня міста на 22 травня розглядали під час засідань постійних комісій Луцькради 11 травня.

У рамках засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що у департаменті молоді та спорту пропонують не переносити святкування на травень, натомість відзначати День міста у вересні, адже травень є «гарячою порою» для студентів, у яких саме завершується навчальний рік. У серпні святкування зливається з Днем Незалежності, а у вересні вже розпочинається навчальний рік, тож до святкування вдалося б залучити більше людей. Члени комісії погодилися, що перенесення свята на вересень було б доцільнішим.

Під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів директор департаменту культури Тетяна Гнатів повідомила, що пропонують провести більш широке обговорення питання. Щодо дати 22 травня, з її слів, наразі всі опитані заперечують, адже цей день пов'язаний з трагічними подіями – загибеллю волинських військових у Волновасі у 2014 році.

Член комісії Олександр Кравченко зауважив, що 22 травня чотири роки тому загинули волинські бійці під Волновахою на Донеччині. Тому саме ця дата для нього особисто є початком неоголошеної війни, що триває досі. Отже, день міста не варто пов’язувати з цією датою.

Депутат Павло Данильчук повідомив, що підтримує ідею перенесення відзначення Дня міста, який свого часу просто об’єднали з Днем Незалежності задля економії коштів після кризи 2008 року. Він пропонував організувати круглий стіл за залученням краєзнавців та істориків, аби обговорити питання.

Голова комісії Борис Смаль відзначив що вересень був би кращим варіантом, адже тоді всі повертаються з відпусток.

Питання планують розглядати повторно через місяць після обговорення з залученням лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 11 Травня 2018 12:32
А можна спочатку скласти список визначних дат пов"язаних з Луцьком, а тоді вже вирішувати на яку дату переносити, бо якось дивно звучить перенесли на вересень, бо народ з відпусток приїхав. А більш глибший зміст який? З чим пов"язана дата?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus