USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

День на окрузі: Ірина Констанкевич відвідала три села

2 Грудня 2017 14:10
Відсутність роботи, маленькі пенсії та погані дороги – це основні проблеми на які, чи не в усіх селах, нарікають люди. Щоразу, йдучи на зустріч до народного депутата, селяни вірять – їх почують та допоможуть вирішити проблеми, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

УГРИНИЧІ: ГОЛОВНА ПРОБЛЕМА – ЦЕ ДОРОГА

В свій день на окрузі народний депутат України від УКРОПуІрина Констанкевич побувала в трьох населених пунктах Любешівського району. В селі Угриничі сільський голова, а віднині староста Людмила Ланевич розповідає: в їхньому селі чимало проблем. Переймається, що без народного депутата їх не вирішить.

«Дорога до нашого села від траси Маневичі-Любешів в дуже поганому стані. Хотілося б, щоб і клуб став кращий – дах відремонтувати», – каже Людмила Ланевич.



Ірина Констанкевич зазначила, що з наступного року будуть змінені правила фінансування доріг. Мовляв, ремонти місцевих автошляхів будуть фінансуватися з дорожнього фонду.

«На Волинь із цього фонду планують виділити понад 400 мільйонів гривень. Якщо митниця продовжуватиме надавати кошти з перевиконання своїх доходів, то кошти на дороги будуть. Інше питання, чи їх встигнуть використати», – каже Ірина Мирославівна.

Крім того, селяни переймаються станом дороги Р-14 Луцьк-Любешів. Кажуть: траса просто «розлізлася» і ямковий ремонт там вже просто не допоможе, а, отже, їздити там стає небезпечно. Щодо ремонту цього автошляху Ірина Констанкевич заручилася підтримкою голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

«Ігор Палиця зацікавлений в тому, аби ця дорога була в нормальному стані. Він підключився до вирішення цієї проблеми. Ми разом будемо робити все можливе, аби залучити кошти на ремонт цього автошляху», – переконує народний депутат.

Ще одна проблема для людей – робота нотаріальної контори. Кажуть: у Любешові державний нотаріус працює лише два дні в тиждень, бо обслуговує ще й Маневицький район. Народний депутат розповіла, що вже зробила два депутатські звернення до Міністра юстиції і це питання розглядалося на сесії районної ради.

«На жаль, районна рада не може вплинути на управління юстиції, але депутати рекомендували цій структурі забезпечити п’ятиденний робочий тиждень Любешівського нотаріуса. На щастя, питання зрушилося з місця – Любешівському нотаріусу призначили стажера і як тільки той пройде стажування – буде налагоджена робота», – додає помічник народного депутата Сергій Неймарк.

БЕРЕЗИЧІ: ДІРЯВІ ВІКНА ТА СТАРІ ДОШКИ

У селі Березичі зустріч із народним депутатом проходила в актовому залі місцевої школи.

Директор школи, депутат Любешівської ОТГ від УКРОПу Василь Капець зазначив, що в навчальному закладі велика проблема з енергозбереженням, бо тут досі стоять старі вікна та двері.

«Частину вікон ми позамінювали на енергоощадні і це відразу відчувається – в приміщенні набагато тепліше. А там, де дерев’яні, то буває дуже холодно, попри те, що батареї гарячі», – наголошує керівник закладу.

«Щоосені батьки наших дітей приходять утеплювати школу. Вікна порозсихалися, в щілини де-не-де можна палець просунути. Їх затикають ватою і заклеюють скотчем. Проте цього недостатньо. Якщо взимку вітер дме у вікна, то буває, що на підвіконнях в класі лежить сніг», – показує вчитель захисту вітчизни Михайло Марчик.

Та додає: в школі дуже старенькі порепані дошки, які вже давно треба замінювати.

«Я буду залучати кошти із фонду соціально-економічного розвитку і будемо поетапно замінювати вікна у школі. Спочатку в класах, де навчаються діти, а потім уже в інших приміщеннях. Що ж до шкільних дощок, то звісно і тут буду думати, в яку програму їх втиснути. Маю надію, що новостворена Любешівська об’єднана територіальна громада також буде вирішувати важливі для їхніх освітніх закладів проблеми», – підкреслює народний депутат.

ВЕТЛИ: ЗАРУЧИЛИСЯ ПІДТРИМКОЮ НАРДЕПА, ЩОБ ПОЧАТИ БУДІВНИЦТВО САДОЧКА

У Ветлах люди запланували побудову дитячого садочка. Сільська голова Любов Павлік каже: в їхньому селі народжуваність переважає смертність, то ж питання із дитсадком на часі.

«В нашому селі дітей віком від 3 до 6 років більш як 250. Тому ми просимо для початку допомогти і посприяти у виготовленні проектно-кошторисної документації на будівництво ДНЗ», – каже сільська голова.

Народний депутат наголосила, що вона відстоює будівництво таких об’єктів, тож долучиться до створення нового навчального закладу.

«Я готова допомогти вам співфінансуванням, щоб вас включили в фонд регіонального розвитку. Аби втілити цю ідею в життя, нам доведеться пройти нелегкий шлях», – каже Ірина Констанкевич.

Чи не в кожному селі люди просили, аби народний депутат допомогла із вирішенням проблеми електрифікації сільських вулиць. Адже за підведення кількох метрів кабелю до будинків селянам потрібно заплатити захмарну ціну «Волиньобленерго».

«Волиньоблнерго» – це приватна фірма, на яку народні депутати не мають жодного впливу. Ми із групою депутатів від УКРОПу підготували законопроект, згідно з яким людям, які провели електрику до своїх помешкань повертають кошти за ці роботи. Наразі, цей законопроект ще не прийнятий. Це проблема не тільки Волині. Це проблема всієї України, тому що стратегічне підприємство віддали в приватні руки», – констатує народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любешів Показати IP 2 Грудня 2017 15:34
Молодець!!! Позитивна жінка!!! А головне, гарна дружина і матір!!! Коли є сім'я, і в області порядок...
Полішук Показати IP 2 Грудня 2017 16:54
Ще одна проблема-хабарництво!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus