USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

День пам’яті депортації: в Криму окупанти затримують татар

18 Травня 2017 17:10
Під час вшанування пам'яті депортованих кримських татар в окупованому Криму російські силовики почали затримувати активістів.

Як повідомляють журналісти, один з затриманих – літній чоловік з хворобою Паркінсона.

Зокрема, як повідомляє ТСН, про затримання активістів у Сімферополі написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Заір Смедля.

"Зараз повідомили про затримання на центральній площі Сімферополя наших співвітчизників! Серед них Сервер аг'а Караметов, Наріман Джемілєв і Сервер Ізмайлов. Везуть в центральний РВВС", - написав він.

Смедля наголошує, що поки пропагандисти розповідають казки про "щасливе життя" кримських татар на окупованому півострові, там тривають арешти та затримування.

"Нам забороняють збиратися і поминати загиблих внаслідок геноциду, у нас хочуть стерти генетичну пам'ять і зробити з нас іванів-безрідників. Не вийде", - наглосив він.

Про затримання серед кримських татар повідомила і Альона Савчук. Так, за її словами у Сімферополі біля пам'ятного каменю затримали місцевого журналіста, але відпустили після перевірки документів.

Також вона додала, що у затриманого Караметова хвороба Паркінсона.

"В Сімферополі на центральній площі затримали Сервера Караметова, Нарімана Джемілєва і Сервера Ізмайлова та повезли до Центрального райвідділку. Караметов - чоловік у віці з хворобою Паркінсона, вийшов на площу з кримськотатарським прапором", - написала вона.

У Феодосії окупаційна поліція затримати активіста Сулеймана Кадирова, який прийшов покласти квіти до пам'ятника жертвам депортації. За словами Савчук, його намагалися звинуватити в організації несанкціонованого мітингу, але згодом таки відпустили.



В окупованому Росією Криму кримські татари в 73-ті роковини депортації радянською владою вивісили траурні чорні та національні прапори. Російські силовики натомість заважають кримчанам вшановувати пам'ять депортованих - у Бахчисараї камінь, до якого в цей день покладають квіти, заблокували поліцейською машиною з георгіївською стрічкою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
корінний лучанин Показати IP 18 Травня 2017 17:13
Да масками по100.Ви навчились в америкососів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus