USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

День Злуки у Луцьку відзначили презентацією книг газети «День»

21 Січня 2014 19:07
До Дня Соборності та Свободи України у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася презентація серій «Бронебійна публіцистика» та «Підривна література» проекту «Бібліотеки газети «День» «Україна Incognita».

«Флагман інтелектуальної думки, газета для розумної і вимогливої аудиторії», - таку оцінку сьогодні прогресивно – свідомі громадяни дають всеукраїнській газеті «День», газеті, яка завжди уникає категоричності та квітчастого замилування в своїх оцінках, керується у своїй роботі здоровим консерватизмом та раціональним мисленням.

«Бронебійна публіцистика» та «Підривна література» - це актуальна історія в найкращих традиціях Бібліотеки газети «День» «Україна Incognita», спосіб достукатися до мислячих людей, які хочуть краще розуміти себе в нинішній Україні. Усі постаті, представлені в цих серіях, руйнували, підточували, підривали застарілі, антигуманні стереотипи, які панували в дорадянському, радянському і є доволі впливовими в сучасному українському суспільстві, а також стверджували політичну, духовну гідність особистості, право на вільну думку, вільне слово у соборній, незалежній державі.

Окрім бібліотекарів, твори «Бронебійної публіцистики» та «Підривної літератури» презентували студенти державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, автор передмови до одного з видань серій «Бронебійна публіцистика» – Уласа Самчука «На білому коні» і «На коні вороному» – Володимир Лис, лауреат обласної літературно – мистецької премії імені Агатангела Кримського 2011 року – Сіма Кордунова. На презентацію запросили – заслуженого журналіста України, власного кореспондента газети «День» у Волинській області Наталію Малімон, заступника голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірину Констанкевич.

Директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк подякувала благодійному фонду за допомогу та особливо за придбану для бібліотеки «Бронебійну публіцистику» та сучасний сканер.

Своєю чергою, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла: «Я буду щира у своїй любові та симпатії до газети «День». Хочу пояснити, чому ми передплачуємо цю газету для бібліотек, шкіл, підтримуємо видання бібліотеки газети «День». Причина цьому одна – від часу заснування газети у 1996 році це, без перебільшення, єдине видання, яке здійснює послідовну політику, формує гуманітарну ауру нашої нації. Цей вислів Ліни Костенко я невипадково вживаю для означення того, що потрібно у нашому часі. Потрібно не тільки сформувати гуманітарну ауру, яка народжується і плекається розумними людьми, але й разом з тим, зберігаючи духовні основи, зберігаючи менталітет, який в нас складався впродовж багатьох років, ці інтелектуали мають робити щось конкретно у своєму часі. Тому Івшина Лариса Олексіївна, як головний редактор, уся її команда, партнери газети, вміють робити конкретні речі щоденно. Найголовніший принцип, який формується у цій газеті – не тільки знати і цінувати своє минуле, а й робити з нього правильні висновки. Вивчивши свої поразки, не допустити того, щоб знову ми стали переможеними».

Член НСПУ, лауреат багатьох літературних премій Володимир Лис розповів: « Мені було дуже радісно, коли подзвонили з газети «День» і запропонували написати передмову, представити Уласа Самчука. Газета «День» і справді флагман інтелектуальної думки, і це правда, а не рекламне гасло. Я був свідком того, як багато газет народжувалися і вмирали. А газета «День» не тільки живе, не тільки розвивається, а все більше і більше приваблює до себе читачів і авторів».

Присутні поділилися своїми враженнями від знайомства з серіями «Бронебійна публіцистика» та «Підривна література». І напевно, символічно, що таким чином у Луцьку відсвяткували День Злуки, адже газету «День» та серії з її Бібліотеки сьогодні можна сміливо назвати островом інтелектуальної національної ідеї, навколо якого об’єднуються читачі зі всієї України, які творять наше сьогодення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus