USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

День в зимових Карпатах: від 40 до 20 тисяч гривень

30 Грудня 2009 08:45
Мрієте на повні легені вдихнути свіжого гірського повітря? Бажаєте з шаленим вереском промчатись на лижах? Тоді гайда в Карпати!
Економ-пропозиція, або дешево і весело
Діставатися до гір найпростіше потягом. В бік гористої місцевості з Луцька о 18.20 стартує поїзд «Ковель-Чернівці». Близько восьми годин, проведених під романтичний стукіт коліс – і ви в Івано-Франківську. За таку атракцію доведеться віддати 53 гривень. Але, якщо ви студент, то половину зможете зекономити.
Далі досвідчені мандрівники радять зачекати 30-40 хвилин та сісти у дизель «Івано-Франківськ – Рахів». Маршрут цього потяга пролягає через Яремчу, Микуличин, Татарів, Ворохту, Лазещину, Ясеню… В кожному з них вам запропонують вам широкий асортимент послуг, за порівняно невеликі кошти.
Прихильниця відпочинку у зимових Карпатах, луцька студентка Ірина Солтисюк, розповіла «ВН», що відпочинок в селищі Лазещина, що в долині між Яблуницьким перевалом та Говерлою, досить дешевий. «Минулого року за 6 днів я витратила близько 450 гривень. Звичайно умови, в яких ми жили до класу VIP точно не належать. Проте, витрачаючи щодоби 35 гривень на проживання, отримала ліжко в кімнаті на 5 осіб, гарячу і холодну воду в крані, можливість користуватись кухнею з посудом. Постіль в цей комплект не входила. За користування душем просили по 10 гривень - розповідає Ірина.
Цьогоріч приблизно такі ж умови коштуватимуть 40 гривень за ніч. Також знавці радять не сунути повні клунки харчів з собою - продукти там не дорожчі.
Проблема Лазещини – це прокат лиж. Їх кількість тут дуже невелика. Тому, якщо не встигли замовити наперед, є ризик, що кататиметеся на власних черевиках.
Однак є тут така вигода, як бугельний підйомник. Його спорудив кмітливий селянин на своєму городі. Один підйом – біля 4 гривень.
Такі умови направду дуже скромні. Проте в тій же Лазещині, за словами Ірини Солтисюк, можна знайти житло і з кращими зручностями. Ціна - від 50 гривень.
Як повідала ще одна любителька гірськолижного відпочинку, лучанка  Алла Корнійчук, у прикарпатському селі Ворохта, за тепленьку гарно умебльовану кімнату, з можливістю користуватись санвузлом та загальною кухнею з особи попросять від 70 гривень. Коли ви захочете, щоб вас ще й підгодовували, то доведеться викласти з гаманця ще 100-150 гривень за сніданок та комплексну вечерю. Господарі садиб пропонують і послуги перевезення до «Буковелю». Це 60 - 150 гривень. в одну сторону, залежно від транспорту. Та до цього відомого лижного курорту можна дістатися і самотужки. Щогодини курсує автобус Івано-Франківськ - Буковель.
«В приватному секторі здають житло ще й з елітнішими умовами. Наприклад, трьохкімнатний номер з усіма зручностями в дерев’яному котеджі коштуватиме від 1200 гривень. на добу, – додала Алла.
Якщо ви не принесли на плечах власні лижі, то за один день прокату беруть від 40 гривень. Така ж вартість сноуборда. Оренда санчат – 30-40 гривень.
Туристичні агентства пропонують
Та все ж, не всім до снаги трястися в поїздах та самостійно шукати куток для ночівлі. Тоді краще скористатися послугами туристичних агентств.
Менеджер одного з луцьких туристичних агентств розповіла, що у них екскурсійний автобусний тур на 6-7 днів одній особі вартуватиме від 1500 гривень.
Так, напередодні Різдва відбуватиметься семиденна поїздка. Вона включатиме відвідини різних історичних та природних пам’яток, проживання, сніданки, доїзд до лижних трас. Поселять мандрівників у 3- і 4-зіркових готелях Коломиї. Ціна пропозиції для однієї людини – приблизно 1900 гривень.
У Центрі туризму спорту та екскурсій управління освіти та науки облдержадміністрації на відпочинок возять групами від 18 до 52 осіб. Традиційними є поїздки на Різдво, на Василя, до дня Святого Валентина.
За 3-4 дні такого задоволення доведеться витрусити з кишені по 440-560 гривень (залежно від величини групи і тривалості подорожі). За ці кошти вас відвезуть у. Ворохту, що на Прикарпатті, поселять у номерах класу «напівлюкс» готелю «Україна» й щодня довозитимуть до лижних трас у «Буковелі».
Про харчування та комплекс розваг доведеться думати самому. Та в ЦТСЕ запевняють, що Ворохта – село розвинене, у ньому є маса різних кафе, сауни, місцеві дають на прокат снігоходи та квадроцикли, тож аби лиш гроші були.
Якщо в кишенях геть не пусто
Варіант останній – не «парити» собі голову доїздом до хороших гірськолижних трас, а одразу поселитися на території курорту «Буковель», в котромусь з готелів.
Наприклад, вартість двомісного «напівлюксу» в святковий сезон (з 4 по 11 січня) – 2016 гривень в добу. Значно дешевше замовляти номер одразу на кілька днів. Так «пакет» на тиждень обійдеться в трохи більше як 14 тисяч гривень. За такий ж номер після свят з вас попросять від 643 гривень.
Коли ж ви хочете поселитись у п’ятизірковому «Шале Вілла», то знайте, що за добу в святковий сезон доведеться віддати майже 20 тис. гривень, та майже 9 тисяч - у післясвяткові дні. Але тоді весь фешенебельний будиночок у вашому розпорядженні. До речі, у вартість включено сніданки.
Бувалі туристи розповіли «ВН», що вартість абонементу на підйомники на 1 день становить 240 гривень. Прийшовши до кас з 8 до 9 години ранку можна зекономити 50% – у будні, та 20% – у вихідні.
Для тих, хто не має власного спорядження, працює кілька пунктів прокату: лижі + черевики + палиці обійдуться від 105 до 325 гривень. за день у святковий сезон. Такий же комплект, але для дитини, коштуватиме від 85 до 130 гривень.
Довідково:
Автобуси:
Луцьк - Івано-Франківськ о 10:50
Луцьк - Буковель о 13:40
Луцьк - Ужгород о 09:10
Вартість проїзду:
До Івано-Франківська – 82,86 гривень
До Яремча – 93,58 гривень
До ТК «Буковель» – 104, 25 гривень
До Ужгорода – 120, 29 гривень
Ольга УРИНА
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 30 Грудня 2009 11:53
А про продукты - неправда. Продукты там дороже, и спиртное тоже дороже. Так что, если хотите экономить, тогда тащите все с собой.
smilesn Показати IP 30 Грудня 2009 17:09
Лижний чат Ділимся інформацією про гору, погоду, температуру, стан схилів, новинами, обговорюємо вебкамеру. www.chat.pysana.com
ЛыжникЛуцк Показати IP 22 Січня 2010 11:53
А ещё в Буковеле можно жить в ВГОРАХОТЕЛЬ кушать в КУРИНЕ БУКОВЕЛЬ,а погоду узнавать в пиццерии ФЕЛИЧИТА БУКОВЕЛЬ.Вот так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus