USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутат Ковельської міськради відмовився очолити «Укрветсанзавод»

4 Серпня 2017 16:03
За словами мешканців Ковеля, за весь період, поки вони страждають від ветсанзаводу, влада спромоглася тільки профінансувати оздоровлення дітей та постачання питної води. Натомість міський голова Олег Кіндер та голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вирішили перекласти відповідальність із себе на громадського активіста, депутата Ковельської міськради від УКРОПу Ігоря Пініса.

Під час останньої оперативної наради, 31 липня, голова ОДА вніс пропозицію запропонувати Ігорю Пінісу очолити Ковельський ветсанзавод, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Ігор Пініс у публічній відповіді заявив про відмову від цієї пропозиції, адже вважає, що мер Ковеля та голова ОДА вирішили таким способом нейтралізувати його як громадського активіста та опозиціонера до діючої влади. Відповідь депутата подано нижче без змін:

На сесії Ковельської міської ради 27 серпня міський голова Олег Кіндер озвучив мені пропозицію зайняти посаду директора Ковельської філії «Укрветсанзаводу». Згодом цю ж пропозицію озвучив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик під час оперативної наради 31 липня, про що я дізнався із обласних ЗМІ. 2 серпня до мене прибув начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби України у Волинській області Анатолій Тимофіюк та вручив мені лист, де зазначалось, що на прохання керівника Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського та мера Ковеля Олега Кіндера в.о. генерального директора ДП «Украветсанзавод» Сергій Заглоцький просить Держпродспоживслужбу надати моє резюме та запросити на співбесіду у Київ.

На сьогодні я є головою тимчасової контрольної комісії з вивчення та вирішення питань, пов'язаних з діяльністю Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». В процесі вивчення проблеми можу ствердно сказати, що директор Ковельського ветсанзаводу не має жодних важелів впливу на ситуацію, що склалась. Зараз підприємство має чималу заборгованість по заробітній платі. Оскільки підприємство – банкрут, то відповідно погашення цих коштів не передбачається. Вже є відкриті кримінальні провадження щодо керівництва «Украветсанзаводу» у зв’язку із

боргами по зарплаті. Будь-яка людина, котра очолить Ковельський ветсанзавод, зіштовхнеться із проблемою заборгованості та буде нести за це відповідальність.

Функція директора Ковельської філії зводиться до охорони заскладованих решток на території, збереження майна, ведення документації. Проте на сьогодні гостро стоїть питання у тому, що отрута з решток вже потрапила у ґрунт, воду, повітря. Через це страждають місцеві жителі. Комісія, яку я очолюю, саме займається вирішенням цих нагальних проблем. Якщо ж я стану керівником Ковельського ветсанзаводу, то не зможу займатись цими питаннями, адже стану зацікавленою особою.

Я переконаний, що Ковельський міський голова та голова Волинської облдержадміністрації своєю пропозицією вирішили нейтралізувати мене як громадського діяча та опозиціонера до нинішньої влади. Також ця пропозиція є доказом того, що діюча влада в черговий раз заявляє про свою недієздатність у вирішенні проблем, які вона ж і створила.

Натомість я й надалі продовжуватиму на громадських засадах знаходити шляхи вирішення проблем жителів Ковель-2, зокрема, із проведенням водопостачання. До слова, кошти, які держава планує виділити для утилізації решток, не покриють потребу ковельчан у новому водопроводі. Тому доведеться шукати інші шляхи фінансування цього нагального питання.

Я відкрито заявляю, що не хочу ставати заручником політичних ігор провладної партії та відмовляюсь від пропозиції очолити Ковельську філію ДП «Укрветсанзавод».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
володя згоранський Показати IP 4 Серпня 2017 16:15
Я НЕ НЕ Я И ХАТА НЕ МОЯ....БУДУ И ДАЛЬШЕ ЗАЙМАТИСЬ КРИТИКАНСТВОМ ДИЮЧОЙ ВЛАДИ...
настя до володя згоранський Показати IP 4 Серпня 2017 16:37
ні, краще взяти на себе всю відповідальність за те, що знищувалось протягом багатьох років. влада цілеспрямовано робить із ветсанзаводів України збиткові, загнивші структури, аби потім віддати в приватні руки і щоб на них наживався якийсь Х. Тут знайшли крайнього Пініса, щоб він взяв цей геморой, який крім державної влади ніхто не вилікує. А потім тикати в нього пальцем, типу він винен у всіх бідах заводу. Правильно чоловік зробив. Ще почекайте, як почнуть випливати історії з іншими ветсанзаводами. Наприклад, у Жовкві.
бритва оккама Показати IP 4 Серпня 2017 18:09
очолити небезпечну купу _івна ? ні не хочу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus