USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Депутат Луцькради, звинувачений у вимаганні хабара, оскаржує постанову про порушення кримінальної справи?

13 Лютого 2009 17:33
За словами прес-секретаря прокурора Волині Жанни Воробйової, кримінальну справу проти посадових осіб Луцької міської ради порушили через підозру за фактом замаху на отримання хабара в сумі 100 тисяч доларів. Про це 13 лютого інформують «Волинські Новини».
Як розповіла пані Воробйова, поштовхом для відкриття кримінальної справи послужила заява луцького підприємця, яку міська прокуратура отримала ще восени 2008-го. У вимаганні хабара той обвинувачував депутата Луцької міської ради, голову постійної комісії з питань комунального майна та приватизації Олександра Пилиповича.
За інформацією прокуратури Волині, кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого статтею 15, частиною 2 КК України (замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі – «ВН»). А на офіційному сайті МВС України значиться, що кримінальну справу порушили за ознаками злочину, передбаченого також частиною 2 статті 368 КК України (замах на злочин та одержання хабара – «ВН»).
Окрім цього, пані Воробйова розповіла, що підприємець дотримався усіх норм закону як орендар приміщення, виграв відповідним конкурс  і мав повне право першим приватизувати його. Однак, згідно із його заявою, за це депутат Луцькради й вимагав у нього 100 тисяч доларів.
До речі, цікавим є той факт, що намагаючись з’ясувати деталі цієї історії з черговим хабаром, «ВН» із джерел, що заслуговують на довіру, довідалися: хоча повідомлення про викриття службових осіб Луцької мерії  з’явилося на сайті УМВС лише 12 лютого, пан Пилипович уже оскаржує постанову про порушення кримінальної справи в апеляційному суді області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 13 Лютого 2009 19:27
а заяву хто написав?
Скептик Показати IP 13 Лютого 2009 20:15
Нічого вони не зроблять. Це просто дешевий піар перед виборами.
Анонім Показати IP 14 Лютого 2009 02:42
Бровін
Анонім Показати IP 14 Лютого 2009 12:06
Сто штук баксів-ти називаєш дешевим піаром?
Анонім Показати IP 14 Лютого 2009 12:24
[вирізано - цензура] Бровін сам підійшов до Пилиповича і запропонував йому баблоси, а той відмовився. Саме цікаво, що все це зафіксовано на плівці, на якій зафіксовано розмову Бровіна з Пилиповичем. Але посівачі з прокуратури навіть не звернули на це уваги, захищаючи інтереси Бровіна. Цікаво, чи буде порушена кримінальна справа щодо Бровіна у спробі дати хабар? Думаю, що ні, бо кримінальну справу можна порушити лише проти того, хто відмовився від хабара. І хай прокуратура не бреше. Бровін виграв конкурс на оренду приміщення, а не на право його приватизації. Це різні речі. Хіба місту зайві 410 тис. гривень, що Бровін платить за оренду в рік? Чи все ж краще продати йому це приміщення за 500 тис. гривень, як хоче Шиба? Корупціонер не Пилипович, який як і більшість в міській раді проти незаконної приватизації цього приміщення[вирізано - цензура] Але ще такого, щоб порушити кримінальну справу проти депутата, який не дає викрасти у громади приміщення і відмовляється від хабаря не було. [вирізано - цензура] Невже у нас у прокуратурі та судах одні посівачі?
Анонім Показати IP 14 Лютого 2009 19:26
Олег Бровін написав. А Пилиповичу я б радив: "Бєгі, Саша, бєгі".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus