USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Депутата Лапіна звинувачують у мародерстві

15 Липня 2016 16:03
Боєць батальйону «Айдар» звинуватив командира роти, а нині нардепа від Луцька Ігоря Лапіна в мародерстві та «віджиманні» автомобілів у населення під час війни на сході України. Окрім цього, колишні побратими Лапіна вважають, що той використав службу в роті як трамплін, аби піднятись до висот, у цьому випадку - потрапити в Раду. А сам нардеп, зі слів «айдарівця», якось проговорився, що «Континіум» вклав у його вибори 2 мільйони гривень.

Про це боєць батальйону «Айдар», кадровий військовий Ігор «Алмаз» Рицко розповів під час прес-конференції сьогодні, 15 липня.

З його слів, причиною зібрати пресу для розмови стали повідомлення у волинських ЗМІ, де, з його слів, про Рицка поширили недостовірну інформацію. «Алмаз» розповів про свій бойовий шлях - від служби у війську та присяги, яку він дав ще 1995 року, до вступу в батальйон «Айдар».

Розповів Рицко й про те, чому свого часу покинув роту, у якій воював під проводом Ігоря «Золи» Лапіна. З його слів, причиною цьому стало мародерство зі сторони командира другої штурмової роти «Захід» Ігоря Лапіна.

Зі слів «Алмаза», 14 липня 2014 року військові «зачищали» Стукалову Балку. Серед інших, для перевірки зайшли в будинок полковника Шевченка – луганського високопосадовця. Не знайшовши в будинку нічого підозрілого, вирішили покинути оселю, як командир роти Лапін дав команду оглянути гараж, де знайшли легковик OpelAstra на луганських номерах. Після чого, каже, Лапін заявив, що автомобіль потрібно «віджати».

«Каже, давай гранати підкинемо і заберемо машину, бо нам немає на чому їздити. Підклали дві РГД (гранати, - авт.), командир роти (Лапін, - авт.) бере портативну відеокамеру і знімає нібито в машині, яка була в гаражі, була зброя. Машину вилучають», - розповів Рицко та додав, що на цьому мародерство Лапіна не завершилось.

Згодом по рації прозвучала інформація про те, що знайшли будинок депутата-комуніста Спірідона Кілінкарова. Там, зі слів Рицка, Лапін вирішив вдруге діяти за старою схемою. «Алмаз» каже, що допомагав у цьому боєць з позивним «Кутузов».

«Коли «Зола» відволікав батьків депутата, Кутузов підклав 2 РПГ, Ф-ку і 2 РГД підклав у собачу буду в вольєрі, й почали робити відео», - каже Рицко та додає, що після цього мав розмову з Лапіним, під час якої він заявив командиру «Золі» про те, що не буде грабувати українців. Адже він офіцер і присягав на вірність народу. У відповідь «Зола» заявив, що тут діють «інші правила».

«Прозвучала фраза: ми живемо по закону «зони» - хто сильніший, той і правий. Якщо щось не подобається, то можеш звільнити місце в батальйоні. Після чого я підійшов до командира батальйону і сказав, що виходжу з його складу і йду воювати у інший підрозділ», - пригадує Рицко та додає, що після цього на деякий час він повернувся до Луцька.



Згодом, зі слів Рицка, він повернувся на схід, аби виконувати бойові завдання, де повторилась історія з мародерством. «Алмаз» переконує, що трапилось це під час зачистки Вергунського роз’їзду, де взвод під командуванням командира роти «Золи» знайшов будинок полковника податкової міліції. Згодом під’їхав і сам власник майна – на чорному джипі Mistubishi Pajero. Рицко переконує, що автівка ця нині їздить Луцьком.

«Цей джип їздить в Луцьку на номерах «0505», його продали згодом. Їздить на ньому один з кримінальних авторитетів. Забрали цей джип, зброю, майно, ікони. Прикрий той факт, що був «віджим» техніки», - переконує Рицко.

Зі слів «Алмаза», свого часу «Зола» вирішив з’їздити на святковий парад до Дня Незалежності України, на який його ніхто не кликав, покинувши свій батальйон.

«23 серпня командир батальйону вночі, потайки, виїжджає у місто Київ. На парад, на який його ніхто не кликав. Покидає свій батальйон, який воює в місті Новосвітлівка. Йдуть бої, ми несемо втрати, а він їде на парад», - каже Рицко та додає, що в ніч з 25 на 26 серпня командир роти Ігор Лапін попросив його виписати 12 відрядних для луцького взводу, який повертається на Волинь. Після цього, зі слів Рицка, Лапіна в батальйоні він не бачив.

Під час зустрічі «айдарівець» Андрій Стасюк, відомий як «Малиш», запитав Рицка, чому він як начальник штабу відпустив частину роти «Золи» на передвиборчу кампанію. На що Рицко заявив, що це не пов’язане з тим, що вони з Лапіним – земляки. Мовляв, тоді виконувачем обов’язків командира батальйону був Лапін, який приїхав і сказав йому, Рицку, підписати документи, що він і зробив. Пізніше, зі слів «Алмаза», рота «Золи» фактично розпалась без командування. Адже Лапін тоді відбув до Луцька проводити свою передвиборчу кампанію:

«Після цього більше старшого лейтенанта Лапіна в батальйоні не було. Він приїжджав тільки знімати відеоролики. Далі другою ротою назвали афганську роту».



Рицко також переконує, що фінансувала вибори Лапіна бізнес-група «Континіум». Мовляв, про це йому розповів сам «Зола»:

«Під час зустрічі в Луцьку Лапін сказав мені, що «Континіум» вклав у його вибори 2 мільйони гривень».

Присутній під час прес-конференції боєць «Айдару» з Волині Олег «Сармат» Твердохліб зазначив, що сам Лапін, ставши нардепом, забув про бойових побратимів. Мовляв, рота «Золи» стала для Лапіна «трампліном» для того, аби досягти власних цілей. В той час як депутат міг би сприяти вирішенню питання отримання статусу учасника бойових дій для хлопців, з якими раніше воював.



«У нас дехто має статус депутата Верхоної Ради, і не займається цим питанням. Тому що забув побратимів після того, як став депутатом. Рота була як трамплін, аби піднятись до висот, і все», - підсумував Твердохліб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 61
лучани Показати IP 15 Липня 2016 16:09
Чому Рицко мовчав стільки часу?... Напевно бютоголова секта проплатила тепер, бо Лапін образив їх кремлівську бахиню Тімашєнку.
23 до лучани Показати IP 16 Липня 2016 15:10
І Лапін і Рицко два чмошніка
Юрій до 23 Показати IP 16 Липня 2016 22:49
Нехай розкажуть хлопці ще і про заступника Лапіна Андрія Омельчука.
Виборець Показати IP 15 Липня 2016 16:13
а де ти був аж два роки, чи може пам"ять пропала, а зараз вже з"явилась знову...
А ндрій Показати IP 15 Липня 2016 16:23
Рицко,ти рідкий м*дак,що було доказано на минулих виборах.В даному випадку ти ведеш себе як базарна баба...Опонувати тобі,себе не поважати!
Рома Показати IP 15 Липня 2016 16:24
Лапін - це мародер, хабарник, я тільки не можу зрозуміти хто за нього голосував!!!
Олесь до Рома Показати IP 15 Липня 2016 20:47
Ми. Голосували. Купилися на Форму. Про гнилий зміст недоадвоката-синасудді-недопідприємця--знали, думали- вигорів на фронті. Наївні.
Виборець Показати IP 15 Липня 2016 16:31
через два роки пам"ять відновилась?
DEXTER Показати IP 15 Липня 2016 16:36
лапа собака
прохожий до DEXTER Показати IP 16 Липня 2016 15:05
А Лапін це випадково не синок ковельського судді? Звідки у нього могли взятись такі знання кримінальних висловлювань?
VOG Показати IP 15 Липня 2016 16:40
Лапін отримав в Еремеева 300 тис доларів США, плюс гроші на вибори, за це він обіцяв лобіювати інтереси Континіуму. Після сварки з Еремеевим із-за бурштину який Лапін кришуе, Ігор загадково загинув від рук Волинської Самооборони до якої Лапін мае відношення. І квартири куплені Лапіним у луцьку біля меморіалу за гроші віджаті на сході.
кінь до VOG Показати IP 15 Липня 2016 17:54
і та волинська самооборона звалася "кобила колісника"...пюсуй далі.
Дядя до VOG Показати IP 16 Липня 2016 00:04
Кінь самооборони був чи то самооборнівці замускувались під коня???
злий Показати IP 15 Липня 2016 16:42
Особисто для мене це не є новина-дивина. Висновок один - чмо є чмо.
прокурор Показати IP 15 Липня 2016 17:02
усі хто у формі проліз в депутати міські , обласн ... і фейкові Атовці
Ну ну Показати IP 15 Липня 2016 17:04
Ця ріцко якась ряжена: то моряк, то у тельніку вдв, за грощі (кажуть) і маму свою продасть. А - Олега (Твердохліб) - мабуть спонсори (дивись шеврон), переконали прийти з тим лай_ом рядом побути.
Віталій Показати IP 15 Липня 2016 17:15
Ігор загинув через власне хоббі і прикрий випадок, ніяк не через самооборону
Алла Показати IP 15 Липня 2016 17:27
не можу зрозуміти для чого за нього треба було голосувати
волиньпост пише Показати IP 15 Липня 2016 17:50
Згодом Ігор Рицко знову покинув лави батальйону «Айдар», а зустрівся з Ігорем Лапіним уже під час парламентських виборів у 2014 році. «Тоді я пішов на вибори наперекір йому, а не тому, що я був технічним кандидатом. Я вам чесно скажу, що в мене тоді не було підтримки. Але одного разу до мене прийшов Олександр Товстенюк, знаючи моє ставлення до Ігоря Лапіна, та запропонував піти на вибори, фінансову підтримку та місце в обласній чи міській раді. Спонсором моїм був фонд «Новий Луцьк». І тоді я не знав, що це називається «технічний кандидат». Тому цього року я знову пішов на вибори, аби довести всім, що я не технічний кандидат, причому абсолютно без фінансової підтримки, і розповісти всім правду про війну», - резюмував Ігор Рицко. і де правда
Прліцейські Показати IP 15 Липня 2016 17:51
Лапін вже з шпигою реформували поліцію розкриття немає шпига бетмен
User Показати IP 15 Липня 2016 17:53
Серйозні звинувачення. Але це лише слова, нічим не підкріплені. І плював Лапін на такі обвинувачення. Як це було із квартирами, поговорили і забули.
Укроп Показати IP 15 Липня 2016 18:11
Війну не виграли, але всі герої з нагородами і формою козиряють. Вперед гній перекидати. Навоювали!
Лучанин Показати IP 15 Липня 2016 18:12
Хіба за Лапіна варто дивуватися? Тож видно,що *** ще те... І ця стаття лише зайве підтвердження.
Сергій Показати IP 15 Липня 2016 18:20
Так виходить цей весь час пан Рицько"Алмаз" прикоивав злочин свідомо, якщо він був, а ніхто не задумався чому він " Алмаз"? Тому що Бурштин копав і мав Алмазні помпи і заробляв дуже багато грошей...Чекаємо кримінальну справу якщо факт реальний, на одну і другу сторону.
Анонім Показати IP 15 Липня 2016 19:03
ЯКЕ БОЛОТО............
Істина дорожче Показати IP 15 Липня 2016 19:22
Тепер треба перейменувати "Золу" на "Мародер". Так буде точніше і ближче до істини.
Посто Вова Показати IP 15 Липня 2016 20:25
Блін, і чому це мене не дивує? Очевидно вже звик до л"йна, яке оточує наших народних обранців. Щодо бойових заслуг Лапіна, як кажуть "не був та не знаю". Хоча не треба поспішати їх зводити на нівець. Це недостойно. А ось придбані квартири в новобудовах міста, які скуповує нардеп, який для виборців нічого не зробив викликають дуже багато питань. Чоловік "вкладується" в нерухомість. За рахунок чого і кого?
Верііі веллл Показати IP 15 Липня 2016 21:45
Стоп.зупинітся по порядку з золою правда 10000 %.на рахунок алмаза хлопець не поганий .кормились з бурштина обоє .ох да славно звісний Буг золи тема працюють во всю копають кришують віджимають недавно попались на копці вигнали нафіг.а щодо машини 0505 віджатоі то не авторитет канешно но біля нього лежав звати хлопа"какой"!!!!!оооо а відомий парень(Малиш) то мародер не хуже Лапіна буде ше там сміє рявкати типа камандир гнилий развадила!!!'інфо 100 %
Анонім до Верііі веллл Показати IP 17 Липня 2016 10:18
Пальоний іздить на тому джипі
Добродій Показати IP 15 Липня 2016 22:55
Саша $ , а хто не знає то спитайтесь в Ковелі, що вони собою представляють.
Ігор Показати IP 15 Липня 2016 22:59
А можна адреси квартир в студію. З реєстр прав на нерухомість вийняти не проблема.
Дядько Василь до Ігор Показати IP 16 Липня 2016 00:42
Смішний ти. Вчора народився? Лапін не настільки дурний, щоби оформляти нерухомість на себе. Та й будинок ще не зданий.
іржа Показати IP 15 Липня 2016 23:55
Робить Лапін кришу Валіку Кухарику, мутять конфіскат з виконавчої, СБУ по ходу в долі
Кам Показати IP 16 Липня 2016 05:20
Ще перед виборами ходили чутки,що лапін взагалі не брав участі в боях,де показав своє невміння і при грабуванні його барсетки,тепер взагалі похожий на якогось хероя, якого прикривать такі же самі херої,чуть пізніше взнаєм ще і нетаке.
це болото Показати IP 16 Липня 2016 08:34
і е велика перемога або майдан над людьми.скоти багатіють а наших дітей вагонами на переробку в донецьк
Зубр Показати IP 16 Липня 2016 08:44
Козли Луцька вибрали барана -шок! Стид і ганьба !!!
Радован Показати IP 16 Липня 2016 08:47
Навіщо обговорювати Лапіна? Хіба тут хтось з інших істот, інопланетян? Людина ризикував шкурою, він гравець, а не полова обивательська. Його не знаю і не хочу знати. Однак, пішов в Раду? А навіщо туди всі йдуть? Для мене - старатися?? Для - вас?? хахаха. Не витрачайте свої сили - в гудок. Від вашої балаканини нічого не вийде. Все і всі вже давно зрозуміли. Крім малюків. Ці ще ростуть.
боєць Показати IP 16 Липня 2016 08:48
Хто поклав голову за ідею, не требуючи собі ані нічого (були в "Айдарі" і такі) , а хто ...
Машзавод Показати IP 16 Липня 2016 09:31
Лапін- рідке г....о! Понтар ще той. З війська втік ще в 90-х. Був персональни адвокатом Волинських бандюків, зараз цьомкі-бомкі з Харківським у Ковелі.Син Сашки-долара і цим все сказано. А лучани (хай не ображаються) такого муда.а на трон обрали , що весь Ковель офігел. І шо, щось зробив для міста....
радован до Машзавод Показати IP 16 Липня 2016 11:17
якщо він "втик" в 90 х з війська, то ти бачив наказ МО, в якому було написано - "втик"? Скажить, звідки беруться такі горлопани як ти? І друге питання. Що ти хочеш зловити в цій каламутній воді, під назвою політиканство? Розкажи, правдолюб!!
просто Показати IP 16 Липня 2016 10:27
зробив,будинок для коханої побудував ,навіть кажуть дорогу на тій вулиці,в асфальт закатав
казкар до просто Показати IP 16 Липня 2016 13:07
Кажуть, що казки заборонять
виборець Показати IP 16 Липня 2016 11:24
З конфлікту видно, що вони "два чоботи пара". Були б нормальні, не лізли в політику, принаймі в період війни. Настоящі офіцери не розбираються як останні "шавки", компроментуючи всіх захисників. Знайте, не всі однакові.
Волиняка Показати IP 16 Липня 2016 15:43
ЯК ТАКА МРАЗЬ ЛАЗИТЬ ПО ЛУЦЬКУ ЯК СВИНЯ ЯКУ ДОПУСТИЛИ ДО ДАРМОВОГО КОРИТА
все не Так Показати IP 16 Липня 2016 15:45
Здругого боку бурштинового корита Петя Шпига
ковель Показати IP 16 Липня 2016 15:51
Лапін в 1988 поступил и в 1992 году закончил Курганское высшее военно-политическое авиациовное училище (КВВПАУ), офицер с высшей военной специальностью «социальный педагог», получил диплом с отличием. В 1997 закончил Львовский национальный университет имени И. Я. Франко, факультет правоведения. Оставил военную службу в связи с состоянием здоровья, вследствие травм полученных при несении воинской службы. С 1997 по настоящее время в Волынской областной коллегии адвокатов.(вікіпедія) Я ЗА ЗБІР ПІДПИСІВ ЗА ВІДСТАВКУ З НАРДЕПІВ!!!
ВУГІЛЛЯ Показати IP 16 Липня 2016 15:56
як би зола хоч раз сепара побачив, мабудь в штані наклав.
бомко Показати IP 16 Липня 2016 17:41
Собаці і смерть собача. Москаля з Курганського(Росія) військового училища на прізвище ЛАПІН(Ленін,Сталін,Путін та інші угрофінські прізвища) треба ще добряче перевірити на причетність до ФСБ,як диверсанта,що потрошку з середини дестабілізуе порядок в Украіні. Цей бандюжок позалазив так глибоко в кримінальне гівно,що його і посадити не встигнуть-своя братва застрелить,чк собаку. Воно хвореньке,тепет ще й обісране з ніг до голви. От і на тебе ,падло,е кому сказати -ату його,фас.
Андрій Показати IP 16 Липня 2016 23:16
Виникає тільки одне питання: чому Рицко про походеньки Лапіна мовчав аж 2 роки. Вони ж були конкурентами на виборах в Луцьку. Міг би тоді озвучити цю інформацію.Вона вплинула б на результат виборів і Лапін не став би депутатом. А так складається враження, що він своїми заявами створює інформаційний шум перед завтрашніми виборами, за допомогою яких хоче сам пролізти в депутати ВРУ. До речі, Рицко в січні цього року визнаний винним судом у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп"яніння, за що на нього накладено стягнення в сумі 3400 грн. Тобто це є доказом, що моральні якості в нього майже відсутні.
радован Показати IP 17 Липня 2016 05:36
хахаха. Рвуть на собі сорочки, доводячи, що один "чесніше" іншого. А лизоблюди готові лягти кістьми, на словах - за правду. Брехня породжує брехню. Так було і так буде.
Толян Показати IP 17 Липня 2016 10:27
Моч*ти на місці.та й крапка
Толяну до Толян Показати IP 18 Липня 2016 14:47
ты многих замочил? - к чему эти пустые лозунги
Таня Показати IP 17 Липня 2016 11:17
Кому война.Кому мати родна. А ви селюки ложіть на фронті голови.
Лучанин Показати IP 17 Липня 2016 19:47
рицько - це тварина!!! Я не знаю про Лапіна, правда це чи ні, але заради крісла у Раді він ЗДАЄ своїх бойових побратимів!!! Яка може бути віра цій людині???
Шара Показати IP 18 Липня 2016 09:16
Два летіла про сила.
Айдар Показати IP 18 Липня 2016 10:32
Нічого, зараз Лапіним, Харківським і іншими бурштинокришувачами займеться новий прокурор області. Карт-бланш йому дали. Тільки хто назвав Лапіна командиром роти, як він був заступником, попросту замполітом.
ййй Показати IP 18 Липня 2016 13:58
клоуны
Инквизитор Показати IP 18 Липня 2016 14:45
Оба, что Рыцько, что Лапин - "одним миром мазаны", как и принято на войне: мародёрствовали, привозили мобилки и иное барахло на реализацию......но - "кто-то" стал депутатом, а "кто-то" - не очень
народ Показати IP 15 Квітня 2017 02:20
лапина треба судити,це мерзота!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus